Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Φάτνη Αγίου Χαραλάμπους Κρύα Ιτεών

ΕΝΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  ΜΟΝΑΔΙΚΟ  ΚΟΣΜΗΜΑ
ΣΤΑ  ΚΡΥΑ  ΙΤΕΩΝ



 


Σε μια περιοχή της Πάτρας που η Δημοτική Αρχή της πόλεως την έχει ξεχασμένη για πολλά χρόνια, από τις 11 Δεκεμβρίου φαντάζει επιβλητικά, ένα μοναδικό κόσμημα· η Φάτνη της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού.
Είναι ένα πραγματικό στολίδι, η φάτνη που κατασκευάστηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους, στα Κρύα Ιτεών. Είναι το μοναδικό πράγμα – θέαμα, που θυμίζει Χριστούγεννα στην περιοχή αυτή, μια που «και φέτος» τα στολίδια του Δήμου δεν έφτασαν για να την στολίσουν.
Αξίζει όμως συγχαρητηρίων η πρωτοβουλία του εφημερίου και προϊστάμενου του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους, π. Ιωάννου Δημητροπούλου, να κατασκευαστεί η πανέμορφη αυτή φάτνη, η οποία εκτός του ότι έχει προσφέρει ικανοποίηση στους κατοίκους, έχει δώσει ένα διαφορετικό χρώμα και εορταστικό τόνο στην περιοχή, ενώ καθημερινά γίνεται πόλος έλξης πολλών επισκεπτών.
Τις απογευματινές και βραδινές ώρες, η φάτνη φωταγωγείται, ενώ ακατάπαυστα αναδύονται από αυτή με μοναδικό τρόπο, επίκαιροι ύμνοι και άσματα, όπως υμνολογούσαν οι άγγελοι το κοσμοσωτήριο γεγονός της Γεννήσεως του Κυρίου, στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ.
Στην προσπάθεια αυτή, χορηγοί και κατασκευαστές υπήρξαν οι ίδιοι άνθρωποι. Κάποιοι ενεργοί ενορίτες οι οποίοι κάθε φορά που τους χρειάζεται η ενορία, αυτοί τρέχουν να προσφέρουν εθελοντικά και πρόθυμα τις υπηρεσίες τους. Πρόκειται για τους Σπυρίδωνα Παπαχρήστο, Αντώνιο Ντζούφρα, Χρήστο Χαρμπίλα, Ηλία Χαρμπίλα, Απόστολο Πατσούρα, Δημήτριο Χορευταρή.
Εμείς από την πλευρά μας, επαινούμε την προσπάθεια αυτή και ευχόμαστε ο Κύριος να τους χαρίζει υγεία και δύναμη ώστε πάντοτε να εργάζονται προς δόξαν Θεού. 

1 σχόλιο :

  1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ,ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΜΟΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΑΤΝΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...