Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Στις 28 και 29/9 θα τιμηθεί φέτος η 49η Επέτειος της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα στην Πάτρα

Τo Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, η Αποστολική πόλη και η ιερά Μητρόπολη Πατρών, θα γιορτάσουν φέτος με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια την Επέτειο της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, από τη Ρώμη στην πόλη του μαρτυρίου του (ήταν τότε 26 Σεπτεμβρίου 1964).
Φέτος λοιπόν συμπληρώνονται 49 ολόκληρα χρόνια από εκείνη την ιστορική στιγμή και όπως ανέφερε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, φέτος οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου ενώ καλεί όλους τους πιστούς να ανταποκριθούν και να δώσουν το παρών τόσο στον ιερό ναό του Αγ. Ανδρέα όσο και στην πλατεία Τριών Συμμάχων όπου θα ψαλεί η καθιερωμένη δοξολογία.
Το Σάββατο λοιπόν 28/9 στις 7.00 μ.μ. θα γίνει Μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα. Την Κυριακή 29/9 στις 7.00 – 10.00 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος – Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο μεγάλο ναό του Αγ. Ανδρέα και στις 5.45 το απόγευμα θα γίνει η εκκίνηση της Ιεράς Λιτανείας της Αγίας Κάρας της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ανδρέα με κατεύθυνση την Ιχθυόσκαλα και δια θαλάσσης προς τον Μόλο Αγίου Νικολάου.
Στην Ιχθυόσκαλα στις 6.15 θα τελεστεί αγιασμός με αφορμή την έναρξη της νέας περιόδου των αλιέων. Στις 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Ευχαριστήριος Δοξολογία στην πλατεία Τριών Συμμάχων και στις 7.15 το απόγευμα θα ξεκινήσει η Ιερά Λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέα κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου, για να καταλήξει στον ομώνυμο Ιερό Ναό όπου και θα ψαλεί Ιερά Παράκληση προς τον Απόστολο Ανδρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...