Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΚΕ.ΤΧ. ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 68η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΕΘΛΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


Με σεμνή τελετή γιορτάστηκε σήμερα στο στρατόπεδο του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (Κ.Ε.ΤΧ.) στην Πάτρα η 68η επέτειος της γενέθλιας ημέρας του Τεχνικού Σώματος.


Το Τεχνικό Σώμα του Ελληνικού Στρατού ιδρύθηκε το 1945 σαν Τεχνική Βάση Αθηνών και εγκαταστάθηκε στο στρατόπεδο της Εφορίας Υλικού Πολέµου Αθηνών. Από το 1957 η κύρια μονάδα εκπαιδεύσεως του Τεχνικού Σώματος μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο της Πάτρας.
Σήμερα το πρωί στο ΚΕΤΧ τελέστηκε δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου, με την παρουσία του καταγόμενου από την Πάτρα Διευθυντή Θρησκευτικού του ΓΕΕΘΑ πρωτοπρεσβύτερου Νικόλαου Γουρδούπη και άλλων ιερέων της περιοχής.
Παρόντες, εκπροσωπόντας τις πολιτικές και τοπικές αρχές, ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας, οι βουλευτές Θανάσης Νταβλούρος και Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Μπουρδούλης κ.ά. Επιπλέον παρόντες ήσαν εκπρόσωποι όλων των στρατιωτικών αρχών της πόλης, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος και του Ερυθρού Σταυρού.
Ο Διοικητής του ΚΕΤΧ ταξίαρχος Χρήστος Λαμπρινάκης, ενώπιον των επισήμων, των αξιωματικών και υπαξιωματικών, του πολιτικού προσωπικού, των εκπαιδευόμενων, αποστράτων και συνταξιούχων εργαζομένων του στρατοπέδου και λοιπών προσκεκλημένων και επισκεπτών, διάβασε την ημερήσια διαταγή του κέντρου, επισημαίνοντας την σημαντική προσφορά του Κ.Ε.ΤΧ., τόσο στον ελληνικό στρατό, όσο και στην τοπική κοινωνία.
Μετά την κατάθεση στεφάνου από τον διοικητή στο μνημείο του στρατοπέδου, ακολούθησε στατική επίδειξη στρατιωτικών οχημάτων, όπλων και εκπαιδευτικού υλικού στο χώρο της Προληπτικής Συντήρησης, παράλληλα με έκθεση φωτογραφικού υλικού από τις δραστηριότητες του στρατοπέδου σε όλη τη διάρκεια των χρόνων λειτουργίας του.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράθεση δεξίωσης στον κήπο της οικίας Διοικητού. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης έγιναν σύντομες ομιλίες από τον Μητροπολίτη Πατρών , τον Διοικητή ταξίαρχο Χρήστο Λαμπρινάκη, τον γραμματέα του Συλλόγου Πολιτικών Υπαλλήλων, τον πρόεδρο των αποστράτων αξιωματικών και τον πρόεδρο των συνταξιούχων υπαλλήλων. Επιπλέον, δόθηκε τιμητική πλακέτα στους δύο πιο ηλικιωμένους συνταξιούχους του ΚΕΤΧ, έναν από την πλευρά των στρατιωτικών και έναν από την πλευρα των πολιτικών υπαλλήλων.
Η δεξίωση ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...