Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

«Τα θρησκευτικά με την έννοια της ορθόδοξης κατήχησης δεν έχουν θέση στο σύγχρονο Λύκειο»

Ρεπούση: «Επίσημη θέση της ΔΗΜΑΡ όσα είπα για τα θρησκευτικά»Ρεπούση: «Επίσημη θέση της ΔΗΜΑΡ όσα είπα για τα θρησκευτικά»


 
Εμμένει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στην άποψή της –η οποία, όπως δήλωσε, είναι και άποψη του κόμματός της- ότι «τα θρησκευτικά με την έννοια της ορθόδοξης κατήχησης δεν έχουν θέση στο σύγχρονο Λύκειο».
Ωστόσο, εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ο κ. Κ. Γκιουλέκας απέρριψε την θέση αυτή υπογραμμίζοντας ότι «μόνο η διδαχή μιας συγκριτικής μελέτης των θρησκειών δεν αρκεί για να αναπτύξει την θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων» και δήλωσε ότι καλώς συνεχίζεται η διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία όπως διδάσκονται.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ έχει πει κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο ότι «όλη η σύγχρονη εκπαίδευση δεν πιστεύει πια στην θρησκευτική κατήχηση, παρά στην επαφή των παιδιών με τις θρησκείες μέσα από ένα μάθημα ιστορικό, κοινωνιολογικό, για το ρόλο που έπαιξαν στην πορεία της ανθρωπότητας».

«Τα θρησκευτικά με την έννοια της ορθόδοξης κατήχησης, κατά την γνώμη μας, δεν έχουν θέση στο σύγχρονο Λύκειο», έχει δηλώσει, επισημαίνοντας ότι: «Εσείς όχι μόνο δεν τα κάνετε προαιρετικά ή δεν τα αλλάζετε, αλλά επιμένετε σε μια κυρίαρχη θέση η οποία αποτυπώνεται και στο πρόγραμμα σπουδών του Επαγγελματικού Λυκείου, αλλά και στα υποχρεωτικά μαθήματα που δίνουν εξετάσεις τα παιδιά για να πάρουν το απολυτήριό τους. Εξάλλου δεν νομίζω ότι όσο περισσότερη ορθόδοξη κατήχηση κάνουν τα παιδιά στα σχολεία τόσο καλύτεροι χριστιανοί θα γίνουν. Αντίθετα υποβαθμίζονται οι φυσικές επιστήμες και η βιολογία που είναι βασική επιστήμη και δεν ξέρω πως μπορούν σε μια σειρά από ειδικότητες να απουσιάζει η βιολογία ή να υποβαθμίζονται οι φυσικές επιστήμες».

Επίσης, είχε πει σχετικά και τα εξής: «Στην Β’ και Γ’ τάξεις των Επαγγελματικών Λυκείων δεν υπάρχει η Ιστορία. Αυτοί θα γίνουν πολίτες του κράτους. Και διδάσκονται ιστορία μόνο στην Α’ Λυκείου. Αντίθετα, διδάσκονται τα Θρησκευτικά και αναρωτιέμαι: γιατί ενώ θέλετε να κάνετε ένα νέο σύγχρονο Λύκειο, επιμένετε στην αντίληψή σας για τα Θρησκευτικά που δεν είναι καν θρησκειολογία όπως ήταν σε παλαιότερα σχέδια επι της υπουργίας της Άννας Διαμαντοπούλου;».

Οι θέσεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις από μερίδα βουλευτών, μεταξύ των οποίων και η κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου, των ΑΝ.ΕΛΛ., η οποία της άσκησε σφοδρή κριτική για τις απόψεις της και την ρώτησε αν είναι αυτή η επίσημη θέση της ΔΗΜΑΡ, κάτι που επιβεβαίωσε η κυρία Ρεπούση παραπέμποντάς την παράλληλα στα πρακτικά σχετικά με τις θέσεις που διατύπωσε.

1 σχόλιο :

  1. Λυπάμαι πραγματικά πολύ. Όχι τόσο για αυτή την "κυρία" όσο για τους 1600 συμπατριώτες μας που την ψήφισαν...
    Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...