Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

«Κύριε ο θεός ημών δόξη και τιμή στεφάνωσον αυτούς»


Με τα ιερά δεσμά του Γάμου, ενώθηκαν την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου και πρώτη του Εκκλησιαστικού έτους στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών, ο Θεμιστοκλής Δημητρόπουλος, υιός του π. Βασιλείου Δημητροπούλου και της αείμνηστης Κλειούς Δημητροπούλου-Καλογεράτου με την Δαμιανή Γρίβα θυγατέρα της Μαρίας χας Μάρκου Γρίβα.
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε το Ιερό αυτό Μυστήριο το οποίο ευλόγησαν, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Πατρών, π. Συμεών Χατζής συμπαραστατούμενος από 16, ακόμη Ιερείς.
Το δακτυλοθέσιον ευλόγησε ο αδελφός του νυμφίου, π. Ιωάννης, ενώ τους στεφάνους ο πατέρας του, π. Βασίλειος. Στο δέ χορό του Ησαΐου πρωτοστάτησε ο έτερος αδελφός του π. Γεράσιμος.
Παράνυμφοι ήσαν ο γνωστός Ιεροψάλτης και καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής Δημήτριος Σακαλής μετά της συζύγου του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γάμος αυτός ετελέσθη στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης εις τον οποίον είχε να τελεσθεί Μυστήριο Γάμου προ εξηκονταετίας όπως φαίνεται από το αρχείο του Ναού. 
Να ευχηθούμε στους νεονύμφους κι εμείς με τη σειρά μας να ζήσουν ευλογημένοι κάτω από τη Σκέπη του Θεού δημιουργώντας μία κατ΄ οίκον Εκκλησία για να ευαρεστείται Ο Άγιος Θεός και όλοι μας να τους χαιρόμαστε.
















1 σχόλιο :

  1. Εύχομαι κάθε ευτυχία και χαρά παρά Κυρίου στην νέα αυτή κοινή πορεία της ζωής σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...