Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Κρατούμενοι, βαπτίσθηκαν Ορθόδοξοι στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές με δημοσιεύματά μας, στην παρουσία της τοπικής μας Εκκλησίας, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης του «Αγίου Στεφάνου» που ευρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή.

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, έχει τοποθετηθεί ως γνωστόν, μία ομάδα κληρικών με επικεφαλής τον π. Γεώργιο Χρονόπουλο – εφημέριο Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Συχαινών – με σκοπό την πνευματική βοήθεια των αδελφών μας κρατουμένων και σε πολλές των περιπτώσεων την βοήθεια αγάπης.
Την περασμένη εβδομάδα ο καλός μας ιερέας π. Γεώργιος εβάπτισε στο όνομα του Τριαδικού Θεού τέσσερις συνανθρώπους μας, μετά από πολύμηνη Ορθόδοξη κατήχηση.
Οι νεοφώτιστοι έλαβαν τα ονόματα των Αγίων μας, Γεώργιος, Χριστοφόρος, Νικόλαος και Κωνσταντίνος. Κατάγονται από την Νιγηρία, Σομαλία και Σιέρα Λεόνε.
Ανάδοχος, ήτο ο κρατούμενος συμπολίτης μας για οικονομικές παραβάσεις κ. Κων/νος Αντζουλάτος, ο οποίος όπως πληροφορηθήκαμε ήτο ο διερμηνέας ανάμεσα στον ιερέα και στους κατηχουμένους, αφού γνωρίζει άριστα να ομιλεί την Αγγλική γλώσσα. Η προσφορά του υπήρξε υπερπολύτιμη.
Ευχόμεθα στους νέους Χριστιανούς να παραμείνουν νεοφώτιστοι για όλη τους την επίγεια ζωή.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...