Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Η Κάρα του Απ. Ανδρέου μεταφέρεται για προσκύνημα στην Κύπρο

H Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, δέχθηκε τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. σε δημοσιογραφική Διάσκεψη, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, με την ευκαιρία της άφιξης στην Κύπρο της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα, από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Όπως ανακοινώθηκε η Τιμία Κάρα θα καταφτάσει στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130, της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στις 29/10/2013 και ώρα 16:30, απ΄ όπου θα οδηγηθεί με πομπή στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο.
Στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί τελετή άφιξης, από την Α. Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο, παρουσία της Α. Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.
Η Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα θα παραμείνει στην Κύπρο για μία εβδομάδα και όλοι οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να την προσκυνήσουν ευλαβικά.
Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που η Εκκλησία της Κύπρου και ο πιστός λαός της Κύπρου, θα υποδεχτεί την κάρα του Αποστόλου Ανδρέα. Η πρώτη ήταν το 1967, επί Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, και είχε εκτεθεί για προσκύνημα στη μονή του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία. Η δεύτερη φορά ήταν το 1987, επί Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄, και είχε εκτεθεί για προσκύνημα στη Λευκωσία.
Η αγάπη του λαού της Κύπρου είναι μεγάλη στο πρόσωπο του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Αυτό αποδεικνύεται, τόσο από το μεγάλο παγκύπριο Προσκύνημα στην Καρπασία και τους πολλούς ναούς σε όλοι την νήσο, όσο και στο ότι πολλοί χριστιανοί φέρουν το όνομα του Αγίου Ανδρέου.

Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...