Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Αιωνία η μνήμη του π. Δημητρίου Αθανασόπουλου

Με συντριβή για τον προσωρινό αποχωρισμό μας, αλλά και βεβαιότητα για την ανάπαυση της ψυχής του, πληροφορηθήκαμε την αποχώρηση από την μάταια αυτή ζωή του σεβαστού 
 

Πρωτοπρεσβυτέρου 

π. Δημητρίου Αθανασόπουλου, 

εφημερίου και προϊσταμένου 

του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου 

Εγλυκάδας Πατρών



Έφυγε από αυτή την ζωή ένας άνθρωπος που αγάπησε και υπηρέτησε τον Θεό και τον συνάνθρωπό του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ακόμη και από τον ίδιο του τον εαυτό. Ένας φιλότιμος εργάτης στον αμπελώνα του Κυρίου που πορεύθηκε στην ζωή του σύμφωνα με τε Ευαγγέλιο του Χριστού μας, το Ευαγγέλιο της αγάπης, την οποία έζησε στην πράξη.

Έγινε πατέρας και πνευματικός οδηγός κάθε μιας ψυχής των ενοριτών του. Καθημερινά, ακούραστος  στην υπηρεσία του Χριστού μας, τελούσε από  τα ξημερώματα όλες τις καθιερωμένες ακολουθίες και την Θεία Λειτουργία, πολλές φορές τελούσε και σαρανταλείτουργα, και όλη την υπόλοιπη ημέρα έτρεχε να διακονήσει σε όλη την εκτεταμένη περιοχή της Εγλυκάδας ως αληθινός λειτουργός του Χριστού τα πνευματικά του παιδιά, να εξομολογήσει, να νουθετήσει, να επιτελέσει τα ιερά και σωστικά Μυστήρια της Αγίας μας Ορθόδοξου Εκκλησίας

Μέλημά του ήταν η στοργική και πατρική μέριμνά του σε κάθε πονεμένο και φτωχό που διέσχιζε το κατώφλι της φτωχής του ενορίας.

Έκτισε πολλά παρεκκλήσια στην Ενορία του και διαμόρφωσε πνευματικούς χώρους για το κατηχητικό φιλανθρωπικό και παιδαγωγικό έργο της δραστήριας Ενορίας Εγλυκάδας

Μαζί με την ηρωίδα δοκιμαζόμενη πρεσβυτέρα του Ουρανία την ακούραστη από πρωίας έως νυκτός συνοδοιπόρο  του έκτισαν γερά θεμέλια στην κατ’ οίκον Εκκλησία τους. Γέννησαν 11 ευλογημένα παιδιά, ένα και ένα διαλεχτά, όλα κοντά στην Εκκλησία. Πέντε από αυτά αφιερώθηκαν στην Αγία Εκκλησία ο Αρχιμανδρίτης π. Χαρίτων, οι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Κωνσταντίνος, π. Χρυσόστομος και ο π. Πέτρος καθώς και η μοναχή Αγάθη, και οι Γρηγόρης, Θεοδώρα, Ιωάννα, Βασίλης, Ανδρέας και Βασιλική.

Όσοι τον γνωρίσαμε και ευεργετηθήκαμε από την παρουσία του στην ζωή μας, ας έχουμε την ευχή του και ας μεσιτεύει για όλους μας ενώπιων του θρόνου του Θεού.

Είθε η Χάρις του Κυρίου μας να παρηγορήσει τα μέλη της οικογενείας του, αλλά και τις εκατοντάδες πονεμένες ψυχές που αρφάνεψαν από τον πνευματικό τους πατέρα.

Αιωνία σου η μνήμη.
Ο Κύριος ας τον αξιώσει να λειτουργεί και στο Υπερουράνιο Θυσιαστήριο
Καλό Παράδεισο σεβαστέ μας πατέρα Δημήτριε.

Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος






 
Οι δύο τελευταίες φωτογραφίες είναι στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Μαζιώτισσας τον οποίο ο π. Δημήτριος ανήγειρε προς τιμή της Παναγίας στην οικία της γενέτειράς του, στην Σκυλλουντία (Μάζη).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...