Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

«Εμπειρίες Ζωής…» Εκδήλωση Πρωτοκλητείων 2013


«Εμπειρίες Ζωής…»

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πρωτοκλήτεια 2013», η Νεανική Ομάδα Αγίου Δημητρίου Πατρών σκηνοθετεί και παρουσιάζει μια μουσικοχορευτική παράσταση βασισμένη στη ζωή ενός γάλλου περιηγητή του 19ου αιώνα του GastonDeschamps (ΓκαστόνΝτεσάν).

Ο βραβευμένος από τη Γαλλική Ακαδημία για τα όσα έχει γράψει για την Ελλάδα στα έργα του, GastonDeschamps, έγινε η αφορμή να σκηνοθετηθεί μια εκδήλωση βασισμένη στο βιβλίο του «στους δρόμους της Μικρασίας». Η περιήγησή του, οι εμπειρίες του, η αναζήτηση των αρχαίων επιγραφών, η «μαγεία της Ανατολής», παρουσιάζονται σε αυτή την εκδήλωση η οποία αποτελείται από οπτικουακουστικό υλικό, ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα. Η παράσταση αυτή βασισμένη στο έργο του φιλέλληνα Deschamps, μεταφέρει  τους θεατές, στην Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα και τους Έλληνεςσε συνδυασμό με τους άλλους λαούς, φυλές και θρησκείες. Αυτές οι «Εμπειρίες Ζωής» αποτελούν, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά γράφει στο έργο του, «επιστροφή στην πατρίδα του πνεύματος και της καρδιάς μας….»

Η εκδήλωση αυτή, η τελευταία των Πρωτοκλητείων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών.

Ώρα Έναρξης 18:30
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...