Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Mε μεγάλη επιτυχία η τελευταία εκδήλωση των Πρωτοκλητείων 2013 με τίτλο «Εμπειρίες Ζωής»

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο συνεδριακό κέντρο του ΑΤΕΙ Πατρών η τελευταία εκδήλωση  των Πρωτοκλητείων 2013 με τίτλο «Εμπειρίες Ζωής» .
Τα μέλη της Νεανικής Ομάδας Αγίου Δημητρίου Πατρών σκηνοθέτησαν και παρουσίασαν  αυτή τη μουσικοχορευτική παράσταση που βασίστηκε  στη ζωή ενός γάλλου περιηγητή του 19ου αιώνα τουGaston Deschamps (Γκαστόν Ντεσάν).
Τα έργα του και οι αναφορές του στην Ελλάδα οδήγησαν τη Γαλλική Ακαδημία στη βράβευσή του. Οι περιηγήσεις που πραγματοποίησε στην Τουρκοκρατούμενη και ελεύθερη Ελλάδα καθώς επίσης και οι αναφορές του, έγιναν αφορμή να στηθεί αυτή η εκδήλωση, η οποία βασιζόταν  κυρίως στο βιβλίο του, «στους δρόμους της Μικρασίας». Οι εμπειρίες του, η αναζήτηση των αρχαίων επιγραφών, η «μαγεία της Ανατολής», αποτυπώθηκαν σε μια παράσταση που αποτελείτο  από οπτικουακουστικό υλικό, ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα.
Η παράσταση μας μετέφερε  στην Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα,  στην αρμονική και θορυβώδη πολλές φορές συνύπαρξη των διαφόρων φυλών και  θρησκειών που από αιώνες συμβιώνουν στους ίδιους τόπους. Η μουσική, τα έθιμα, οι χοροί, η λαογραφία, συναντιούνται με το ταμπεραμέντο της κάθε φυλής και όλα αυτά παρουσιάστηκαν  πάνω στη σκηνή όπως αποτυπώνονται και καταγράφονται με τα μάτια του Γάλλου περιηγητή, που λατρεύει την αρχαία Ελλάδα και το ελληνικό πνεύμα.
 Τελικά η περιήγηση από αυτοσκοπός έγινε για τον Ντεσάν το μέσο, ώστε να εμβαθύνει σε πολλά περισσότερα. Αυτές οι «Εμπειρίες Ζωής» απετέλεσαν, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά γράφει στο έργο του, «επιστροφή στην πατρίδα του πνεύματος και της καρδιάς μας….» που είναι η Ελλάδα






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...