Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Συρία: Tον αποκεφάλισαν γιατί φορούσε Σταυρό και του τον έμπηξαν στην καρδιά

Νέες πληροφορίες για τις συνθήκες της θανάτωσης του 27χρονου χριστιανού Fadi Michael Matta  δημοσιεύει το Aleteia (16 και 17/01/14). Επικαλείται μαρτυρία ιερέα της Χομς. Σύμφωνα μ΄αυτόν, ο Fadi με τον φίλο και συνάδελφό του, τον 29χρονο Firas Badhr Nader, επέστρεφαν οδικώς στις 8/01/14 από τη Χομς στην κωμόπολη της Marmarita όταν μια ομάδα 5 ενόπλων τζιχαντιστών άνοιξαν πυρ κατά του αυτοκινήτου τους και το ακινητοποίησαν.


 Όταν οι αντάρτες πλησίασαν στο αμάξι πρόσεξαν ότι ο Fadi έφερε σταυρό στον λαιμό και τον αποκεφάλισαν ενώ στη συνέχεια του έμπηξαν τον σταυρό στην καρδιά.Ταυτόσημες πληροφορίες για τον αποκεφαλισμό του νεαρού και τον σταυρό που προκάλεσε το μένος των ισλαμιστών μεταφέρει και το dmc-sy.org.
Το επίσημο όργανο τύπου του Βατικανού  ”Fides” δημοσιοποιεί αναφορά του Ιδρύματος “Fondation Aide à l’Eglise en Détresse “,σύμφωνα με την οποία η βία που ασκείται στους χριστιανούς της Συρίας αυτήν την περίοδο αποδεικνύεται “σ΄έναν από τους χειρότερους διωγμούς κατά των χριστιανών“.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις περισσότεροι από 600.000 σύριοι χριστιανοί εξωθήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και βρήκαν καταφύγιο σε τρίτες χώρες.Ουσιαστικά πρόκειται για το ένα τρίτο των χριστιανών της Συρίας.
Για “πόλεμο κατά των χριστιανών” μιλάει και το INTERNATIONAL BUSINESS TIMES ( 15/01/14) σε τίτλο του ενώ παραθέτει και το αγωνιώδες ερώτημα: “Που είναι οι εξαφανισθέντες επίσκοποι ιερείς και μοναχές;”Στη συνέχεια εξιστορεί εκ νέου τις συνθήκες απαγωγής των επισκόπων Χαλεπίου John Ibrahim και Boulos Yazigi αλλά και την δολοφονία του διάκου οδηγού τους Fathallah Kabud.Υπογραμμίζει ότι βρίσκονταν σε ανθρωπιστική αποστολή και ότι ο  John Ibrahim ήταν πολύ έμπειρος σε ανάλογες δράσεις αφού στο παρελθόν είχε κατορθώσει να απελευθερώσει  περισσότερους από 20 απαχθέντες χριστιανούς και μουσουλμάνους. Αναφέρει ότι όπως μετέδωσε το Catholic News Agency  τον τελευταίο μήνα τουλάχιστον ο ένας από τους δύο επισκόπους έχει δολοφονηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...