Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Εορτάσθηκε η Μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στην πόλη των Πατρών (φωτο)

Μέσα σε πανηγυρικό και συνάμα κατανυκτικό κλίμα, εορτάσθηκε το διήμερο 4 και 5 Μαΐου η Μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στο φερώνυμο Ναό. Ο Ιερός αυτός Ναός, ο οποίος βρίσκεται σε προάστιο της πόλεως των Πατρών, στην περιοχή Ριγανόκαμπος, έχει την μεγάλη ευλογία από το 2002 να φιλοξενεί τμήμα της Τιμίας Κάρας της Αγίας, η οποία μέχρι τότε φυλασσόταν στην Μονή Hautecombe της Σαβοΐας.
Οι Ιερές Ακολουθίες είχαν ως εξής:
Την Κυριακή 4 Μαΐου το πρωί, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην οποία μετά το πέρας αυτής, έγινε η έξοδος της Ιεράς Εικόνος προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Θείου Κηρύγματος κατά τον οποίο προΐστατο ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Πέτρος Μποζίνης. Στο τέλος του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Εικόνας και της Τιμίας Κάρας της Αγίας πέριξ των δρόμων του Ιερού Ναού.
Κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, προεξήρχε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Ομπλού π. Νεκτάριος Κωτσάκης, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.
Στον μεθέορτο εσπερινό και στην Ιερά Παράκληση της Αγίας, προΐστατο ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας ο οποίος ομίλησε τόσο για την θέση των Μυροφόρων Γυναικών στην ζωή της εκκλησίας όσο και για τον βίο της Αγίας. Στην Ιερά Παράκληση στο αριστερό Ιερό Αναλόγιο, έψαλλαν μέλη των Νεανικών Συντροφιών της Ενορίας μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος κόσμου, τόσο κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, όσο και πέραν αυτών, κατέκλυσε τον Ιερό Ναό με σκοπό να προσκυνήσει και να προσευχηθεί στην χάρη της Αγίας λαμβάνοντας παράλληλα την ευλογία του Δωρεοδότη Κυρίου μας.


























 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...