Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

2η Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Σερβία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και την πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελληνοσερβικής φιλίας ¨Η Αγία Σοφία – ο Άγιος Σάββας¨ συγκεντρώθησαν από τον Πατραϊκό λαό και απεστάλησαν συνοδεία του συλλόγου συνολικά 41 τόνοι προϊόντα αγάπης.

Όλα όσα έζησαν τα μέλη της αποστολής κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στην πολυπονεμένη Αγία Ορθόδοξη Σερβική Εκκλησία.
Τα μέλη ήσαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ερμόλαος Μασσαράς, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Δημητρόπουλος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κανέλλος Φερτάκης, ο Νικόλαος Λαμπάκης, ο Αρίστος Μανωλόπουλος κ.α.
Αυτή η αποστολή, ήταν δεύτερη κατόπιν εκείνης η οποία προηγήθηκε και έστειλε 25 τόνους προϊόντων αγάπης στην πόλη Ομπρένοβατς. Η πόλη αυτή πληθυσμού πλέον των 40.000 κατοίκων, έχει εκκενωθεί από όλους τους κατοίκους της.
Η δεύτερη αποστολή μας, παρέδωσε την αγάπη των πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως μας κατόπιν υποδείξεως του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου στην πόλη Πάρατσιν, η οποία έχει υποστεί από φοβερές πλημμύρες σημαντικότατες καταστροφές
Τουλάχιστον 1.200 οικογένειες ζουν υπό άσχημες συνθήκες σε στρατόπεδα συγκεντρώσεων. Και εκεί μετράνε 50 τουλάχιστον νεκρούς. Είδαμε ολόκληρες οικοσκευές πεταμένες στους δρόμους. Είδαμε ίχνη της λάσπης να έχει φθάσει και ξεπεράσει τα 2μέτρα όπως φαίνονται παρακάτω σε σχετικές φωτογραφίες.
Τα αγαθά της δεύτερης αποστολής, μετά από τον εκτελωνισμό τους, αποθηκεύτηκαν σε αποθήκες των Σερβικών ενόπλων δυνάμεων, παρουσία των εντεταλμένων προς τούτο υπό του Πατριαρχείου Σερβίας υπευθύνων Κληρικών.
Αυτά πραγματοποιήθηκαν αυθημερόν, και υπό απίστευτα καταρρακτώδη βροχή.
Επειδή οι συνθήκες εκεί, ήταν εξαιρετικά αντίξοες, διανυκτερεύσαμε στο Νις, φιλοξενηθέντες υπό του Σχολάρχου της Μπογκοσλόβια (Ιερατικής Σχολής) Νις Πρωθιερέως π. Μιλούτιν. 
Την άλλη μέρα Τρίτη πρωί μεταβήκαμε στο Βελιγράδι, μετά από ταξίδι 2,5 ωρών υπό φοβερά και συνεχή βροχή. Εκεί μετέβημεν στο Πατριαρχείο όπου υποβάλαμε τα σέβη μας στην Α. Μακαριότητα στον Πατριάρχη των Σέρβων κ.κ. Ειρηναίο. Ο Πατριάρχης μας παρακάλεσε να μεταφέρουμε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο αλλά και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών τις άπειρες ευλογίες και ευγνωμονέστατες ευχαριστίες Αυτού και του Δυστήνου λαού Του.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας επισκεφθήκαμε τον Μητροπολίτη του Νις κ.κ. Ιωάννη, ο οποίος μας υπεδέχθη  εγκαρδίως και εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί και να προσκυνήσει την πόλη του Πρωτοκλήτου.
Τέλος τα συναισθήματα που νιώσαμε ήταν συγκλονιστικά απ’ όσα είδαμε και ζήσαμε. Η Ευγνωμοσύνη των ομοδόξων αδελφών μας αλλά και η μεγάλη και βαθιά θλίψη που υπήρχε λόγω των καταστροφών από τις τραγικές πλημμύρες.

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ 

 

 





















 








 




























Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...