Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Δύο ενορίες μαζι πραγματοποίησαν ιερό προσκύνημα σε ιερές μονές στη Μακεδονία (φωτο)

Η ενορία της Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών με υπεύθυνο τον π. Βασίλειο Δημητρόπουλο και η ενορία της Αγίας Σοφίας Πατρών με υπεύθυνο τον π. Ερμόλαο Μασσαρά πραγματοποίησαν τριήμεροιερό προσκύνημα στη Μακεδονία  στις 28, 29 και 30 Ιουλίου 2014. Οι ενορίτες που συμμετείχαν και από τις δύο αυτές ενορίες είχαν την ευλογία να επισκεφθούν τις Ιερές Μονές:
Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας Βασιλικά Θεσσαλονίκης (μεγάλη ευλογία, προσκύνησαν το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Θεωνά και τις τρεις Αγίες Κόρες των τριών νεομαρτύρων της συνοδείας του Αγίου Θεωνά, Ιακώβου του Γέροντος - Ιακώβου του Διακόνου και Διονυσίου του Μοναχού), Αγίου Εφραίμ Σύρου (προσκύνημα στο θαυματουργό χέρι του Αγίου), Παναγίας Σουμελά Βέροιας, Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Σουρωτής (προσκύνημα στο μνημείο που έχει ενταφιασθεί ο π. Παΐσιος), κ.α.

Οι προσκυνητές είχαν την δυνατότητα να πλεύσουν στον περίπλου του Αγίου Όρους με την δυνατότητα να δουν από μακριά και να θαυμάσουν κάποιες από τις μονές όπως Ξενοφώντος, Σιμονόπετρας, Γρηγορίου, Διονυσίου, Αγίου Παύλου, Σκήτη Αγίας Άννης. Στο τέλος του ταξιδιού αυτού επισκέφθηκαν και προσκύνησαν τον Ιερό Ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Άγιο Δημήτριο την Αγία Κάρα και τα λείψανα του Αγίου όπως και την Λάρνακα της Αγίας Ανυσίας. 
Οι ενορίτες που συμμετείχαν σε αυτό το όμορφο προσκύνημα κατά την διάρκεια του ταξιδιού εντός του πούλμαν είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να συμμετάσχουν σε εποικοδομητικές συζητήσεις γύρω από Θεολογικά εκκλησιαστικά κοινωνικά και οικογενειακά θέματα.  Στο τέλος όλοι οι προσκυνητές είχαν δυο καλά λόγια να πουν και ευχαρίστησαν τους δύο ιερείς για την άψογη οργάνωση αυτού του ωραίου προσκυνήματος .
























































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...