Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Χριστουγεννιάτικες κατασχευές - χειροτεχνίες

Χάρτινο Χριστουγεννιάτικο Στεφάνι

Υλικά κατασκευής:
Χαρτόνι Μερικά κόκκινα χαρτιά Διαβήτης Κόλλα
Διάφορα υλικά σε πράσινες αποχρώσεις (χαρτιά, ύφασμα, αφρώδες κτλ.)
3 - 4 κίτρινα μικρά πομ-πον ή μπαλάκια φτιαγμένα από χαρτί
Στάδια:
• Κάντε με το διαβήτη δυο ομόκεντρους κύκλους στο χαρτόνι ώστε να σχηματιστεί ένα στεφάνι 7 εκατοστών περίπου.
• Κόψτε το στεφάνι και τυλίξτε το με πράσινο γκοφρέ ή βάψτε το.
• Στο χαρτόνι που περίσσεψε σχεδιάστε φύλλα από γκι σε διάφορα μεγέθη και απλά φύλλα για να σχηματίσετε το αλεξανδρινό λουλούδι.
• Χρησιμοποιήστε τα χάρτινα φύλλα σαν πατρόν για να κόψετε από τα διάφορα υλικά πράσινα φύλλα και να γεμίσετε το στεφάνι.
• Αρχίστε να κολλάτε ασύμμετρα τα φύλλα μέχρι να καλύψετε όλο το στεφάνι.
• Κόψτε τρία – τέσσερα απλά φύλλα σε διαφορετικές αποχρώσεις του κόκκινου και κολλήστε τα ανά τριάδες για να σχηματίσετε το αλεξανδρινό. Κολλήστε στο κέντρο τα πομ – πον.
• Στερεώστε στο πίσω μέρος ένα κομμάτι από κορδέλα για να κρεμάσετε το χριστουγεννιάτικο στεφάνι στη πόρτα και είναι έτοιμο!

Διακοσμητικά Φαναράκια Σπιτάκι από Χαρτόνι
Υλικά κατασκευής:
Χάρτινη συσκευσία από χυμό ή γάλα μισού λίτρου
Ακρυλικά χρώματα
Κοπίδι
Μαρκαδόροι
Στάδια:
• Πλύντε τη συσκευασία και αφήστε την να στεγνώσει.
• Βάψτε το σπιτάκι στο χρώμα που θέλετε και το πάνω μέρος κόκκινο για τη στέγη.
• Σχεδιάστε με ένα μολύβι πόρτες και παράθυρα.
• Κόψτε με το κοπίδι τα παράθυρα.
• Ζωγραφίστε με το μαρκαδόρο τις λεπτομέριες του σπιτιού (κεραμίδια, τουβλάκια, παραθυρόφυλλα, κ.τ.λ.).
Το χριστουγεννιάτικο φαναράκι σας είναι έτοιμο!

Χριστουγεννιάτικο Διακοσμητικό Δέντρο με Αστέρια

Υλικά κατασκευής:

Πράσινο χαρτόνι, Πλαστελίνη, Καλαμάκι για σουβλάκι, Σύρμα πίπας,
Χρυσό μεταλιζέ χαρτί, Χρυσή κορδέλα, Χάντρες

Στάδια:

Φτιάξτε ένα μικρό πράσινο κύλινδρο και γεμίστε τον μέσα με πλαστελίνη. Στερεώστε στην πλαστελίνη ένα καλαμάκι για σουβλάκι και τυλίξτε το σφιχτά με σύρμα πίπας. Σχεδιάστε σε χαρτόνι 5 αστέρια, το ένα μικρότερο από το άλλο. Κάντε μία τρύπα στη μέση του αστεριού και περάστε το καλαμάκι, βάζοντας κάτω το μεγαλύτερο και τελειώνοντας με το μικρότερο. Στην κορυφή, στερεώστε ένα αστέρι από χρυσό μεταλιζέ χαρτί, στολίστε το δέντρο με χάντρες και τυλίξτε γύρω-γύρω χρυσή κορδέλα, σαν γιρλάντα. Το χριστουγεννιάτικο δεντράκι είναι έτοιμο να στολίσει το παιδικό δωμάτιο.

Γνωρίζατε ότι:

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν είναι ελληνικό αλλά γερμανικό; Ξεκίνησε από τα βάθη της Γερμανίας πριν από 150 χρόνια περίπου, πέρασε από τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ρωσία και τέλος έφτασε στην Ελλάδα. Από τότε και μέχρι σήμερα κάθε σπίτι την περίοδο των Χριστουγέννων, στολίζει το δικό του δέντρο με πολύχρωμα λαμπάκια και λαμπερά στολίδια.

Χριστουγεννιάτικο Κηροπήγιο από Μήλο

Υλικά Κατασκευής:
μήλο, κερί λευκό, γκοφρέ χαρτί, διάφορα φύλλα,
χριστουγεννιάτικες γιρλάντες, σύρμα πίπας, γαρύφαλο, πιατέλα
Στάδια Κατασκευής:
Παίρνουμε το μήλο και το τρυπάμε στη μέση τόσο, ώστε να χωράει να μπει το κερί. Κόβουμε γκοφρέ χαρτί για πρασινάδα. Τοποθετούμε το μήλο στην πιατέλα και γύρω του την πρασινάδα. Διακοσμούμε το μήλο με το σύρμα πίπας και τα φυλλαράκια, βάζοντας τα στην τρύπα που έχουμε βάλει το κερί. Τέλος, καρφώνουμε τα γαριφαλάκια στο μήλο και έτοιμο το χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο από μήλο.

Χριστουγεννιάτικες Μπάλες για το Δέντρο

Υλικά Κατασκευής:
χριστουγεννιάτικες μπάλες, τέμπερες,
πινέλο, glitter
Στάδια Κατασκευής:
Βάψε τις μπάλες και άφησε τες να στεγνώσουν.Για το βάψιμο εκτός από πινέλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις οδοντόβουρτσα, οδοντογλυφίδα ή ότι άλλο σκεφτείς.Κάνε σχέδια με glitter και κόλλησε καραμελίτσες.

Χριστουγεννιάτικα Δεντράκια από Κουκουνάρια

Υλικά Κατασκευής:
Κουκουνάρια, γλαστράκια, glitter, πινέλο,
διάφορα χριστουγεννιάτικα σχηματάκια,
χιόνι, χρυσόσκονη, τέμπερα, κορδέλες
Στάδια Κατασκευής:
Μπορείτε να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα δεντράκια με κουκουνάρια και γλαστράκια. Ξεκινάτε διακοσμώντας τα κουκουνάρια. Έπειτα μπορείτε να τα βάψετε με τέμπερα, να τους ρίξετε χιόνι, να τους κολλήσετε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχήματα, να τους ρίξετε χρυσόσκονη, ασημόσκονη ή κορδέλες, μπίλιες κτλ. Στα γλαστράκια μπορείτε να βάλετε κορδελίτσες, σχηματάκια, χιόνι, glitter, αφού πρώτα τα βάψετε με έντονα χρώματα. Αυτά τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια είναι μια τέλεια ιδέα για δωράκια!

Κατασκευή Χιονάνθρωπος από Ρύζι

Υλικά κατασκευής:
1 άσπρη κάλτσα, ρύζι ή φακές, σπάγγος, κορδέλα,
κεσεδάκι από παιδικό γιαούρτι, πορτοκαλί σύρμα πίπας,
πινέζες ή χάντρες ή κουμπιά
Στάδια:
Γεμίστε την κάλτσα με το ρύζι λίγο πάνω από τη μέση της. Δέστε την με το σπάγγο σε δύο σημεία για να σχηματίσετε τις μπάλες του χιονάνθρωπου. Βάλτε τις πινέζες για μάτια, μύτη και κουμπιά. Κόψτε ένα κομματάκι από το σύρμα πίπας και στερεώστε το για μύτη. Τυλίξτε την κορδέλα και δέστε την για κασκόλ. Βάλτε το κεσεδάκι ανάποδα για καπέλο. Αν θέλετε φτιάξτε μια μικρή σκούπα με ένα ξυλάκι και λίγο ξερό χόρτο και στερεώστε την στο πλάι. Ο χιονάνθρωπός σας είναι έτοιμος!

Χριστουγεννιάτικες Διακοσμητικές Πετσέτες για το Τραπέζι

Υλικά Κατασκευής:
τσόχα, χαρτόνια, αστεράκια, κόλλα
χρυσόσκονη, χάντρες, glitter

Στάδια Κατασκευής:
Σχεδίασε το δέντρο επάνω στην τσόχα και φτιάξε το περίγραμμά του με χάντρες ή glitter. Βάλε κόλλα στο εσωτερικό του και διακόσμησέ το με αστεράκια και χρυσόσκονη. Αφού στεγνώσει η κόλλα, κόψε το δέντρο και κόλλησέ το στις χριστουγεννιάτικες πετσέτες.

Χριστουγεννιάτικες Γιρλάντες με Καμπάνες

Υλικά Κατασκευής:
πλαστικά ποτήρια, νήμα, glitter
διακοσμητικά, φελλοί
Στάδια Κατασκευής:
Τρυπάμε λίγο τον πάτο του ποτηριού για να περάσει το νήμα και δένουμε στην άκρη του νήματος το φελλό. Τυλίγουμε γύρω από το ποτήρι το νήμα και όταν τελειώσουμε δένουμε το νήμα στο σημείο που το ξεκινήσαμε. Βάζουμε glitter και διακοσμητικά και το αφήνουμε να στεγνώσει. Δένουμε όλα τα ποτήρια μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι νήματος και έτοιμες οι χριστουγεννιάτικες γιρλάντες με καμπάνες. Καλά Χριστούγεννα!

Χριστουγεννιάτικα Στολίδια από Καρύδια

Υλικά
καρύδια, κουκουνάρι, χρυσό σπρέι, glitter
κολλα, χαρτί βελουτέ, κορδέλα
Στάδια
Κόβουμε μερικά ξυλαράκια από το κουκουνάρι και τα βάφουμε με το σπρέι μαζί με τα καρύδια. Περιμένουμε να στεγνώσουν. Κολλάμε πάνω στα καρύδια τα κομμάτια από τα κουκουνάρια για αυτιά. Φτιάχνουμε με το βελουτέ χαρτί έναν κώνο για καπέλο και από την κορυφή του περνάμε ένα κομμάτι χρυσή κορδέλα για να μπορεί να κρεμαστεί.Σχεδιάζουμε τη φατσούλα με glitter.
 

Χριστουγεννιάτικες Κάλτσες για Δωράκι

Υλικά Κατασκευής:
τσόχα, γιορτινές κορδέλες, κόλλα, ψαλίδι
Στάδια Κατασκευής:
Κόψε διάφορα σχήματα μπότας από τσόχα σε ζεύγη. Κόλλησε τις άκρες τους αφήνοντας μόνο το πάνω μέρος. Κόλλησε μπαλώματα από τις κορδέλες και στις δύο πλευρές. Βάλε μέσα από ένα δωράκι για τον κάθε φίλο σου (π.χ. καραμέλα ή μολύβι κλπ) και οι χριστουγεννιάτικες κάλτσες είναι έτοιμες.

 

Διακοσμητικό Χριστουγέννων Σκιέρ Χιονάνθρωπος

Υλικά Κατασκευής:
2 ξυλάκια παγωτού, 1 κουκουνάρι, 1 μπαλάκι πινγκ-πονγκ,
τσόχα, καλαμάκια για σουβλάκια, κόλλα
Στάδια:
Πάνω στα ξυλάκια παγωτού, που θα είναι τα πέδιλα του σκι, κολλήστε ένα κουκουνάρι. Πάνω στο κουκουνάρι κολλήστε ένα μπαλάκι πινγκ-πονγκ. Κόψτε από τη τσόχα, μία λωρίδα για κασκόλ και ψαλιδίστε τις άκρες. Δέστε το γύρω από το μπαλάκι στην ένωση με το κουκουνάρι. Με τη τσόχα πάλι, φτιάξτε ένα σκουφάκι που να εφαρμόζει στο μπαλάκι και στερεώστε το με κόλλα. Για μπαστούνια του σκι, κολλήστε καλαμάκια για σουβλάκια στα πλάγια του κουκουναριού και πάνω στα ξυλάκια παγωτού. Το διακοσμητικό Χριστουγέννων σκιέρ χιονάνθρωπος είναι έτοιμο!
Γνωρίζατε ότι:
Στη Γερμανία τα Χριστούγεννα ξεκινούν από τις 6 Δεκεμβρίου, την ημέρα του Αγίου Νικολάου; Το απόγευμα τα παιδιά κρεμούν στο τζάκι τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες για να τις βρει ο Σαντ Νίκολας όταν θα μοιράζει τα ζαχαρωτά και τις καραμέλες.

πηγή: kidsfun.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...