Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Μία όμορφη βυζαντινή φάτνη κοσμεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλυκών Κάτω Αχαΐας (φωτογραφίες)

2014
Για πρώτη φορά στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο Αλυκών Κάτω Αχαΐας, στήθηκε μία όμορφη και βυζαντινή φάτνη με φιγούρες που παραπέμπουν στην πραγματικότητα. 
Ήταν μία όμορφη ιδέα των παιδιών του κατηχητικού σχολείου που μόλις εκφράστηκε στον π. Γεράσιμο Δημητρόπουλο έσπευσε να την ενισχύσει παροτρύνοντας τους ενορίτες να βοηθήσουν με ότι μέσα διέθεταν ή ακόμα και με προσωπική εργασία.
Ειδικά αυτές τις μέρες που τα παιδιά μας βάλλονται από τα ψεύτικα είδωλα του κόκκινου γέρου άη Βασίλη με τις μαύρες γερμανικές μπότες, τα ανύπαρκτα καλικαντζαράκια, τα ανόητα ξωτικά, τις άχαρες μάγισσες, τις ψεύτικες νεράιδες και τα ξενόφερτα χριστουγεννιάτικα  δέντρα, τα οποία κάθε άλλο παρά αρμόζουν στις ημέρες των εορτών, τόσο περισσότερο έχουν ανάγκη την μία και μοναδική αλήθεια των Χριστουγέννων που είναι ή ενσάρκωσις του Υιού και Λόγου Του Θεού.

Όταν λέμε Χριστούγεννα εννοούμε Γέννηση Χριστού, τόσο απλά!!

Η φάτνη αυτή λοιπόν, που πλαισιώνεται από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και είναι ορατή στον επισκέπτη μόλις πλησιάζει το κέντρο των Αλυκών, θα θυμίζει διαρκώς το πραγματικό γεγονός των Χριστουγέννων, την γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού και Σωτήρα όλου του κόσμου....

Την όμορφη αυτή σκέψη υλοποίησαν ο π. Γεράσιμος Δημητρόπουλος, η Ελισάβετ Μπιτούνη, η Θεοδώρα Μπιτούνη, η Ευσταθία Κρουστούρη, ο Ιωάννης Παναγόπουλος και η Αποστολία Καρρά. 





























Πηγή: http://ellpalmos.blogspot.com/2014/12/blog-post_20.html#ixzz3MSnrGUjS

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...