Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

«Ο Κρυμμένος Θησαυρός» - Θεατρικό Δρώμενο της Χριστιανικής Στέγης Πατρών

Την περασμένη Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στην Χριστιανική Στέγη Πατρών έλαβε χώρα μια γιορτή, μνήμη των ημερών που έρχονται. Τα Χριστούγεννα και η γέννηση του Θεανθρώπου ήταν το θέμα του συγκλονιστικού θεατρικού έργου της εκπαιδευτικού συμπολίτισσας Άσπας Παπαδοπούλου που ανέβηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Στέγης Πατρών στην οδό Παντανάσσης στο κέντρο της Πάτρας. Ένα έργο σύγχρονο με πρωταγωνιστές χαρακτήρες που καθημερινά βλέπουμε γύρω μας και ίσως κάποιοι από αυτούς να είμαστε και εμείς οι ίδιοι. «Ο Κρυμμένος Θησαυρός», ο τίτλος του!

Ο κεντρικός ήρωας, ένας άνθρωπος της καθημερινότητας μας. Απορροφημένος από την υλιστική του πραγματικότητα και τους απάνθρωπους ρυθμούς της ζωής του, χάνει την ουσία και την ψάχνει μέσα από ένα όνειρο, στο οποίο η μάνα του και τα λόγια της, του δείχνουν τον δρόμο της επιστροφής. Μιας επιστροφής στην αξία και την μόνη ουσία όλων μας.

Μηνύματα και νοήματα απαραίτητα για τη ζωή μας, για μια ζωή που όλοι κάπου κινδυνεύουμε να χάσουμε.

Τα μηνύματα αυτά που απασχολούν όλους μας, έφεραν πολλούς από τους συμπολίτες μας το βράδυ της Κυριακής στην αίθουσα αυτή όπου με την ευλογία του πατρός Βασιλείου Μπλάνα, πνευματικού Υπευθύνου της Χριστιανικής Στέγης Πατρών και την παρουσία πολλών ιερουργών με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών π. Αρτέμιο Αργυρόπουλο, και πολιτικών, δικαστικών, πανεπιστημιακών, στρατιωτικών προσώπων να κοινωνήσουμε μηνύματα αγάπης, συναδέλφωσης και να κατανοήσουμε το νόημα αυτών των ημερών.

Όλοι οι πρωταγωνιστές, οι θαυμάσιοι μουσικοί, οι μοναδικοί τραγουδιστές και οι σκηνογράφοι ήταν μέλη των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων και των λοιπών Νεανικών Ομάδων της Χριστιανικής Στέγης Πατρών.

Μια γιορτή που μας γέμισε ελπίδα από την ιδιαίτερη παρουσία των συμπολιτών μας, καθώς η προσέλευση ήταν αθρόα και συγκινητική.

Ένα πραγματικό μήνυμα ελπίδας.

Ένα μήνυμα ελπίδας για μια ουσιαστική αλλαγή όλων μας, η οποία θα ανοίξει το δρόμο της Βασιλείας των Ουρανών.








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...