Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΕΟΡΤΑΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΜΠΛΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 Την δεύτερη ημέρα ύστερα από την Ανάσταση του Κυρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία, πανηγυρίζει τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Έτσι, μετά πάσης θρησκευτικής λαμπρότητος, και κατά την συνήθη Αγιορείτικη τάξη, η Ιερά Μονή Ομπλού εόρτασε την εφέστιο εικόνα της, της Παναγίας της Ομπλιτίσσης.
Πλήθος κόσμου έφτασε στην Μονή, προκειμένου να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα ζητώντας την βοήθεια και μεσιτεία της Παναγίας μας. Κατά την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Νεκτάριος Κωτσάκης ο οποίος κηρύττοντας τον Θείο Λόγο στάθηκε ιδιαίτερα στην μορφή της Παναγίας, τόσο ως ύπαρξης στην ζωή του Ιησού Χριστού όσο και ως μεσιτεύουσας στον Υιό της για την σωτηρία μας. 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε μεγαλοπρεπέστατη λιτανεία της θαυματουργής Εικόνας στα Παρεκκλήσια της Μονής, όπου και πραγματοποιώντας σύντομη δέηση επέστρεψε στο καθολικό του Μοναστηριού προκειμένου να την ασπαστεί ο κόσμος και στην συνέχεια να τοποθετηθεί και πάλι στον Θρόνο της. Στο τέλος της λιτανείας προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα από τους αδελφούς της Ιεράς Μονής. 
Αξίζει να σημειωθεί, η παρουσία μελών του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πατρών οι οποίοι ενδυόμενοι την παραδοσιακή ενδυμασία του τόπου μας τίμησαν με τον δικό τους τρόπο την γλυκίμορφη Παναγία μας. Στο τέλος της λιτανευτικής πομπής, στο αρχονταρίκι της Μονής ο Σκοπευτικός Όμιλος προσέφερε ένα όπλο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την Ιερά Μονή, η οποία διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλος στην διάρκεια του εθνικού απελευθερωτικού αγώνος του 1821. 





















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...