Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Στην Πάτρα ο Σεβ. Μητρ. Κορέας και Υπέρτιμος Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος

Την ερχομένη Τετάρτη 17 Ιουνίου με την ευλογία ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου θα έρθει στην Πάτρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας και Υπέρτιμος Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7.30 θα μιλήσει στην νέα αίθουσα εκδηλώσεων-ομιλιών του Συλλόγου ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ», Μιαούλη 68, με θέμα: «Η Ορθόδοξη Μαρτυρία μπροστά στις νέες προκλήσεις». 
ΕικόναΠροηγουμένως θα τελεστεί Αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας της νέας Αίθουσας Εκδηλώσεων, που βρίσκεται παραπλεύρως του νεοανεγειρόμενου ναού του Συλλόγου. 
Μετά την ομιλία θα προβληθεί DVI) για την δράση και την ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην «Χώρα της Πρωϊνής Γαλήνης». 
Την εκδήλωση θα επισφραγίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος και θα την πλαισιώσει βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ.Αριστείδη Μπουχάγιερ. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Νίκο Σίμο στο τηλέφωνο 2610 329-737 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Ακολουθει το βιογραφικό του Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβροσίου καθώς και φωτογραφικό υλικό από την ιεραποστολική δραστηριότητα της Μητρόπολης Κορέας και το Πανεπιστήμιο HUFS, όπου διδάσκει.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 Μητροπολίτου Κορέας και υπερτίμου Εξάρχου Ιαπωνίας κ. Αμβροσίου
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορέας, υπέρτιμος και Έξαρχος Ιαπωνίας, κ. Αμβρόσιος (κατά κόσμο Αριστοτέλης) Ζωγράφος γεννήθηκε στην Αίγινα στις 15  Μαρτίου 1960. Στο νησί ολοκλήρωσε τις εγκυκλίους σπουδές του. Το 1983 έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1985 και Πρεσβύτερος το 1991.
Ως κληρικός υπηρέτησε  στην Ι. Μητρόπολη Νικαίας (υπεύθυνος Γραφείου Νεότητας και του ιδιαιτέρου Γραφείου του αειμνήστου Μητροπολίτη Νικαίας Γεωργίου Παυλίδου) και εις την Ι. Μητρόπολιν Μονεμβασίας και Σπάρτης. Κατά τα έτη 1988-1989 εργάσθηκε στην περιώνυμο βιβλιοθήκη και πινακοθήκη της Ι. Μονής του Θεοβάδιστου Όρους Σινά.
Το διάστημα 1991-1993 με υποτροφία της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής μετεκπαιδεύθηκε στη Θεολογική Σχολή του Τίμιου Σταυρού Βοστόνης, Η.Π.Α., από όπου έλαβε το δίπλωμα Th.M. (Πατρολογίας) και κατά τα έτη 1993-1996, με υποτροφία της Θεολογικής Σχολής του Princeton (PTS), παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Θεολογική Σχολή του Princeton University, και έλαβε το δίπλωμα Th.M. (Εκκλησιαστικής ιστορίας και ιστορίας Τέχνης), εργαζόμενος παράλληλα γιά την συγγραφή της διδακτορικής διατριβής του.
Κατά τα έτη των μεταπτυχιακών σπουδών του στην Αμερική (1991-1996), υπηρέτησε αφ' ενός μεν ως περιοδεύων ιεροκήρυκας στις ελληνορθοδόξους Κοινότητες της περιοχής New England, απεσταλμένος υπό της Ι.Μητροπόλεως Βοστόνης, αφ' ετέρου δε ως εφημέριος στις Ελληνορθοδόξους Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας (Toms River, New Jersey) και Αγίας Τριάδας (Bargaintown, New Jersey). Τη 21ην Δεκεμβρίου 1998 αναγορεύθηκε  αριστούχος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και την 23ην Δεκεμβρίου του ιδίου έτους μετέβη στην Κορέα γιά να εργασθεί ιεραποστολικώς στην Ορθόδοξο Εκκλησία, της Κορέας, στην οποίαν υπηρέτησε ως ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού  Ι.Ναό Αγίου Νικολάου Σεούλ και ως Πρωτοσύγκελος της νεοϊδρυθείσης Ι. Μητροπόλεως Κορέας.
Την 21ην Δεκεμβρίου 2005 εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Βοηθός παρά τον Μητροπολίτη Κορέας Επίσκοπος, υπό τον τίτλο της πάλαι πότε διαλαμψάσης Επισκοπής Ζήλων. Εκτός από άρθρα και μελέτες, που έχει δημοσιεύσει σε διάφορα περιοδικά, έχει συγγράψει και τις εξής εργασίες: "The Social Teachings of St. Gregory Palamas, Based on his 63 Homilies", The Contribution of St. Basil the Great to the Formation of the Monastic Ideal", "Iconography in the Liturgical Life of the Medieval Greek Church", και   Ο Γαβριήλ Θεσσαλονίκης και το αποδιδόμενο εις αυτόν ανέκδοτον Ομιλιάριον".
Συμμετείχε ως μέλος της Πατριαρχικής αντιπροσωπείας στις Συνελεύσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Conference on World Mission and Evangelism), Σάο Πάολο, Βραζιλία (1997) και στην Αθήνα (2005) και στο Συνέδριου των ορθοδόξων Θεολογικών Σχολών του "Συνδέσμου" στο Βελιγράδι (1998).
Παράλληλα προς την εκκλησιαστική διακονία του εις την Ι. Μητρόπολη Κορέας υπηρετεί και ως Καθηγητής στο νεοσύστατο Τμήμα Ελληνικών και Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου HUFS (Hankuk University of Foreign Studies). Μητροπολίτης Κορέας και Υπερτιμος Έξαρχος Ιαπωνίας εξελέγη στις 28 Μαΐου 2008 από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Είναι κατά σάρκα αδελφός του Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών Αιγίνης κ. Εφραίμ.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...