Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΪΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ Ε' ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ‏

Την Δ’ Κυριακή των Νηστειών, 10 Απριλίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών.
Κατ’ αυτήν την ημέρα ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Πατρών «ο Άγιος Γρηγόριος ο Ε’» τίμησε την μνήμη του απαγχονισθέντος Εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Γρηγορίου του Ε’,
Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, τον οποίον με μαρτυρικό τρόπο θανάτωσαν οι Τούρκοι έμπροσθεν της πύλης του Πατριαρχείου, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα στις 10 Απριλίου 1821 και η οποία από τότε μέχρι και σήμερα παραμένει κλειστή.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής στην οποία ο Ευαγγελιστής Μάρκος αναφέρεται στο περιστατικό της θεραπείας του σεληνιαζομένου νέου, τονίζοντας πως οι γονείς θα πρέπει να στρέφουν τα παιδιά τους προς τον Χριστό μιμούμενοι τον πατέρα του νέου της περικοπής, ο οποίος στη δύσκολη στιγμή του υιού του στράφηκε προς τον Σωτήρα Κύριο.
Παράλληλα ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε εκτενώς και στην προσωπικότητα του Αγίου Γρηγορίου του Ε΄ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, του οποίου η πνευματική δράση και ο μαρτυρικός θάνατος στάθηκαν η αφορμή για την εκτενή και συγκινητική αναφορά του στην συμβολή των Κληρικών και της Εκκλησίας στους αγώνες του Έθνους μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε δέηση στην πλατεία που βρίσκεται έναντι του Ιερού Ναού της Παντανάσσης και η οποία κοσμείται με την προτομή του Αγίου Γρηγορίου του Ε’.

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ







































ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...