Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Το Αίγιο τίμησε την Πολιούχο του «Παναγία Τρυπητή»

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η πολιούχος του Αιγίου «Παναγία Τρυπητή» με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που συνέρρευσαν στο Ιερό Προσκύνημα, για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και να ζητήσουν την βοήθειά Της.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Ανήμερα ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.
Τον θείο λόγο εκήρυξε με τον γλαφυρό και θεολογικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
Τους εκκλησιαστικούς ύμνους, κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών απέδωσε η Χορωδία του συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγίου «Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη διεύθυνση του προέδρου κ. Φωτίου Θεοδωρακοπούλου.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο συνιδρυτής του κόμματος “Εθνική Ενότητα” κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, βουλευτές και πολιτευτές του Νομού μας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ.ά..
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος με την τιμητική συμμετοχή στρατιωτικών αγημάτων, των Φιλαρμονικών της πόλεώς μας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, καθώς και τμημάτων των σχολείων και των προσκόπων κ.ά.
Η πομπή κατέληξε στην Πλατεία Αγίας Λαύρας όπου τελέσθηκε δέηση και σύντομη ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, και κατόπιν η Ιερή Εικόνα τοποθετήθηκε σε ανοικτό στρατιωτικό όχημα διασχίζοντας τους δρόμους της πόλης, όπου οι πιστοί με ευλάβεια και συγκίνηση απέδωσαν τιμές στην προστάτιδα της πόλεως κρατώντας αναμμένα κεριά και ρένοντας τους δρόμους με ροδοπέταλα.











πηγή:i-m-patron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...