Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Γιορτή Λήξης των Χειμερινών Δραστηριοτήτων των ΧΜΟ της Χριστιανικής Στέγης Πατρών

 DSC_0100      Το Σάββατο 14 Μαΐου, στην κεντρική αίθουσα τελετών της Χριστιανικής Στέγης Πατρών, οι Νέοι και οι Νέες των  Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων (ΧΜΟ) πραγματοποίησαν μέσα σε εορταστικό και ενθουσιώδη κλίμα εκδήλωση, για τη λήξη των χειμερινών δραστηριοτήτων των Ομάδων για την φετινή σχολική χρονιά 2015-2016, που λειτούργησαν με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

      Το κτίριο της Χριστιανικής Στέγης που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας, στην οδό Παντανάσσης 61, γέμισε για άλλη μια φορά, με νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Πλημμύρησε με φωνές παιδικές και νεανικά χαρούμενα πρόσωπα.
     Η θεατρική ομάδα της Χριστιανικής Στέγης Πατρών ανέβασε την παράσταση : “Ο Μικρός Πρίγκηπας, το ταξίδι του”. Το παραμύθι γνωστό. Ένας πρίγκηπας που αφήνει το λουλούδι του, με σκοπό να ψάξει αυτό που η ψυχή του ζητούσε. Και έφυγε. Και έμαθε. Και τότε γύρισε. Και δεν ξανάφυγε, ποτέ. Γιατί, αυτό είναι το ταξίδι του καθενός. Να αναζητάς την αλήθεια και, όταν τη βρεις, να την μοιράζεσαι….
    Επιπλέον κατά την διάρκεια της γιορτής, παρουσιάστηκαν, με την βοήθεια της τεχνολογίας και επιμελημένων προβολών, πλάνα από την ζωή των χειμερινών δραστηριοτήτων των Ομάδων καθώς και σκηνές από την ζωή των κατασκηνωτικών περιόδων του περασμένου καλοκαιριού στην Ρίζα Αντιρρίου, όπου βρίσκονται οι κατασκηνώσεις «ΤΙΒΕΡΙΑΣ» της Χριστιανικής Στέγης. Οι προβολές διανθίστηκαν με περιγραφές των παιδιών από κατασκηνωτικές στιγμές και εμπειρίες καθώς και με  κατασκηνωτικά τραγούδια.
   Ο Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, έκλεισε την γιορτή προσφέροντας λόγο πνευματικό και ευχαριστώντας όλους όσους τόσα χρόνια διακονούν αφιλοκερδώς το νεανικό έργο της Χριστιανικής Στέγης. Επίσης βράβευσε τα παιδιά της Γ’  Λυκείου όπου προετοιμάζονται για τις φετινές Εισαγωγικές Πανελλήνιες Εξετάσεις για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και αποφοιτούν από τις τάξεις των ΧΜΟ.
   Στην συνέχεια ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες λειτουργίας των Κατασκηνωτικών Περιόδων στην Κατασκήνωση στην Ρίζα Αντιρρίου.
    Έτσι για την φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν οι εξής κατασκηνωτικές περίοδοι:
  • Α’ περίοδος (Κορίτσια Δ’ Δημοτικού –Γυμνασίου Λυκείου): 7 Ιουλίου -21 Ιουλίου 2016
  • Β’ περίοδος (Αγόρια Δ’ Δημοτικού –Γυμνασίου – Λυκείου): 21 Ιουλίου – 4 Αυγούστου 2016
   Η όλη εορταστική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την  προσφορά κερασμάτων σε όλους τους παρευρισκόμενους στον πεζόδρομο της Παντανάσσης.
    Πληροφορίες σχετικά με τις κατασκηνώσεις μπορείτε να βρείτε στο www.xmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...