Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

1 Με την ευκαιρία της λήξεως του Σχολικού Έτους, πραγματοποιήθηκε λαμπρή εκδήλωση στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών, παρουσία του Γενικού Γραμματέως Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεωργίου Καλαντζή, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ.κ. Δωροθέου Προέδρου της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ.Χρυσοστόμου και της Δ/ντριας της Εστίας της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης κας Καλής Αλυσανδράτου.


Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Ιωάννης Δημαράς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Θεοχάρης Μασσαράς και Χαράλαμπος Στανίτσας, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος κ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, η Δ/ντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Ευγενία Πιερρή, Σχολικοί Σύμβουλοι κλπ.

Βεβαίως ο Δ/ντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών κ. Ιωάννης Κόττορος, οι Καθηγητές, ο πρώην Δ/ντής Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, διατελέσαντες καθηγητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου, οι μαθητές, οι γονείς των μαθητών, οι αποφοιτήσαντες το 2012, ο Δ/ντής της Εκκλησιαστικής Εστίας Πατρών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές και όλο το προσωπικό των εργαζομένων στο Λύκειο και στην Εστία.

Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία των μαθητών του Εκκλησιαστικού Λυκείου με επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους.

Στην συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό και καλοσώρισε τον Σεβασμιώτατο Σύρου κ. Δωρόθεο και τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλαντζή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος αναφέρθηκε στην
Εκκλησιαστική Εκπαίδευση γενικά, στην ανάγκη λειτουργίας των Εκκλησιαστικών Σχολείων και στο σπουδαίο έργο που συντελείται στο Εκκλησιαστικό Λύκειο και στην Εκκλησιαστική Εστία Πατρών, που είναι εκ θεμελίων ένα θαυμάσιο κτήριο προσφορά της αγάπης της τοπικής Εκκλησίας στα παιδιά μας. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων και τον Σεβασμιώτατο Σύρου ως και την κα Καλή Αλυσανδράτου για την βοήθειά τους, για την απρόσκοπτη λειτουργία του Εκκλησιαστικού Λυκείου και της Εκκλησιαστικής Εστίας.

Τέλος, μίλησε με θερμά και πολύ επαινετικά λόγια για τον Δ/ντή, τους Καθηγητάς, τους μαθητάς και όλο το προσωπικό του Εκκλησιαστικού Λυκείου και της Εκκλησιαστικής Εστίας.

Σύντομη προσλαλιά με βαθιά συγκίνηση απηύθυνε ο Δ/ντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών κ. Ιωάννης Κόττορος, ο οποίος αναφέρθηκε στονλαμπρό τρόπο λειτουργίας του Σχολείου και της Εστίας και στην αρίστη συνεργασία με την τοπική Εκκλησία, την Ιερά Σύνοδο, την Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας, ευχαριστήσας καταλλήλως τους παρευρεθέντες υπευθύνους.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ.Γεώργιος Καλαντζής, ο οποίος με λόγια βαθυστόχαστα και μεστά νοημάτων ανεφέρθη στην ανάγκη λειτουργίας των Εκκλησιαστικών Σχολείων και στην εν γένει προσφορά της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης. Επίσης, ιδαιτέρα εντύπωση έκανε η αναφορά του στην αξία της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης, στην στενή σχέση της Εκκλησίας και Ελληνικής Κοινωνίας και στην ανάγκη διατήρησης ακέραιας της πνευματικής ικμάδας του Γένους, η οποία βασίζεται στις πνευματικές ρίζες που επί αιώνες καλλιέργησε η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ακόμα, συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Πατρών, τον Δ/ντή και το προσωπικό του Σχολείου και τους μαθητάς για τον άψογο τρόπο λειτουργίας του Εκκλησιαστικού Λυκείου μέσα σε ένα θαυμάσιο νεόδμητο κτήριο το οποίο είναι αξιοζήλευτο από πάσης πλευράς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ανεφέρθη στην εκκλησιαστική εκπαίδευση η οποία έχει τις ρίζες της στο Κρυφό Σχολειό, τότε που η Εκκλησία κράτησε αναμμένη την λαμπάδα της ελπίδας του Γένους. Μίλησε για την Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και για την προσπάθεια που γίνεται ώστε να λειτουργούν άψογα οι κατά τόπους Εκκλησιαστικές Εστίες.

Τέλος, εξέφρασε τον έπαινο για το Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών που αποτελεί πρότυπο σχολείο και για την Εκκλησιαστική Εστία Πατρών που λειτουργεί κατά τρόπον άψογο.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί των τοπικών Αρχόντων.

Η εορταστική εκδήλωση συνεχίστηκε με την απονομή των τίτλων σπουδών στους τελειοφοίτους του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών σχολικού έτους 2012-΄13 και με την απονομή επαίνων και τιμητικών διακρίσεων στους διακριθέντας για την επιτυχία τους στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας, αποφοίτους του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών του έτους 2012.

Εν συνεχεία ετιμήθησαν με την προσφορά ειδικής πλακέτας οι συνταξιοδοτηθέντες εφέτος καθηγητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, κ. Παναγιώτης Πανογεώργος και κα Αικατερίνη Κουνάβη.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Εκκλησιαστικού Λυκείου και της Εστίας και παρετέθη γεύμα στο οποίο παρεκάθησαν άπαντες οι προσκεκλημένοι μαζί με τους καθηγητάς και τους μαθητάς.

Τα παιδιά παρουσίασαν θαυμάσιο πρόγραμμα με εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...