Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

49 Χρόνια από την κοίμηση του π. Γερβασίου Παρασκευόπουλου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου μία σειρά από εκδηλώσεις του αοιδίμου Γέροντος π. Γερβασίου Παρασκευόπουλου στις κατασκηνώσεις που ο ίδιος ίδρυσε στα Κ. Συχαινά.

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο Ναϋδριο της Αγίας Παρασκευής που ευρίσκεται στον αύλειο χώρο των κατασκηνώσεων, υπό του Αρχιμανδρίτου π. Γερβασίου Παρακεντέ και του Ιεροδιακόνου Ιεροθέου Ανδρουτσόπουλου, ενώ στο τέλος τελέσθηκε και Ιερό Μνημόσυνο.


Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία Τρισάγιο στον τάφο του Γέροντος που ευρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Ναού.

Κατόπιν, υπήρξε εκδήλωση εις την οποία ομίλησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Καραγεώργος. Ολόκληρη την ομιλία του π. Επιφανίου, θα δημοσιευθεί στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Ο Εκκλησιολόγος», το ερχόμενο Σάββατο.


Η επισφράγιση της εκδηλώσεως έγινε από τον Μητροπολίτη Πατρών, ο οποίος ανακοίνωσε ότι του χρόνου συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την κοίμηση του αειμνήστου Γέροντος και  έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ανακομιδής των λειψάνων του. 


Αλέξανδρος Κολλιόπουλος




πηγή:anastasiosk.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...