Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Κουρά Μοναχού Σιλβέστρου- Χειροτονία εις Διάκονον

Την Κυριακή 11 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στο Καθολικό της Ανδρώας Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Παναγίας Σκιαδενής, προχείρισε σε μικρόσχημο Μοναχό τον δόκιμο Μάξιμο, στον οποίο έδωσε το όνομα Σίλβεστρος. Ο νέος Μοναχός Σίλβεστρος,ο οποίος τυγχάνει προσωπικός μας φίλος και αναγνώστης   του Ιστολογίου μας, κατάγεται από την Ουγκάντα, είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές στην ίδια Σχολή.
Το όνομα Σίλβεστρος δόθηκε στο νέο Μοναχό πρός τιμήν του, από Ηγουμένου της Μονής Αγκαράθου της Κρήτης, Πατριάρχου Αλεξανδρείας Σιλβέστρου, ο οποίος κοιμήθηκε και ετάφη στη Ρόδο, στη Μονή του Αγίου Νικολάου Ψάλτου της Λίνδου, όπου και βρίσκεται ο τάφος του.
Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παραμυθίας Αρχιμ. Σεραφείμ, η Ηγουμένη Μαριάμ της Ιεράς Μονής Υψενής, η Ηγουμένη Μαριάμ της Ιεράς Μονής Παντανάσσης, Μοναχοί και Μοναχές από τις παραπάνω Ιερές Μονές, πολλοί Ιερείς και ευλαβείς προσκυνητές.
Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνηση του εξέφρασε την χαρά του για το ευλογημένο γεγονός της προσελεύσεως νέων Μοναχών στα Μοναστήρια της Επαρχίας μας, αναφέρθηκε στην σύγχρονη μαρτυρία του Μοναχισμού στο νησί μας, νουθέτησε κατάλληλα τον νέο Μοναχό, συνεχάρη τον Ηγουμενεύοντα Ἀρχιμ. Γεννάδιο για την πνευματική και ανακαινιστική πρόοδο της Ιεράς Μονής και ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να στηρίζει και να αυξάνει την Αδελφότητα της.
Στις 8 Σεπτεμβρίου, εορτη του Γενεσίου της Θεοτόκου στην ιερά Μονή Παναγίας Σκιαδενής (Σκιαδίου) κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας, ο  σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία  του αδελφού της Ιεράς Μονής Μοναχού Σιλβέστρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...