Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Λαμπρά η πανήγυρις του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στου Λουκά. 13.11.2015

Με την συμμετοχή πλήθους Λαού εορτάσθη η ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στου Λουκά. Την παραμονή ετελέσθη πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Πλειάς Ιερέων από Τρίπολη και τα γύρω χωριά, από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, ως και προσκυνητές συμμετείχαν στις Ιερές Ακολουθίες.
Τον θείο λόγο εκήρυξε με γλαφυρότητα και θεολογικό βάθος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, έλκων την καταγωγή του από του Λουκά, ο οποίος ανεφέρθη στο πανσεβάσμιο πρόσωπο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και ευχαρίστησε ευγνωμόνως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο για την ευγένεια και την ποικιλοτρόπως εκδηλουμένη αγάπη του.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας κ.κ. Αλέξανδρος, μίλησε με θερμά λόγια για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και ευχήθηκε πατρικά, έτη πολλά και ευλογημένα.
Μετά τον Εσπερινό έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στους δρόμους του χωριού.
Ανήμερα, ετελέσθη Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος εκήρυξε θαυμάσια τον θείο λόγο, αναφερθείς στην εκ μητρός ανατροφή του Ιερού Χρυσοστόμου και παραλλήλισε την μητέρα του Ιερωτάτου Διδασκάλου με τις σημερινές μητέρες.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρύσοστομος, μίλησε συγκινητικά για τους συγχωριανούς του Λουκαΐτες και ευχαρίστησε όλους όσοι συνεόρτασαν επί τη Ιερά Μνήμη του Ιερού Χρυσοστόμου.
Επίσης έκανε ειδική αναφορά στους ξενητεμένους συγχωριανούς του που ευρίσκονται σε διάφορα μέρη της γης και διατηρούν τις Ελληνορθόδοξες παραδόσεις.
Το παρόν στους εορτασμούς έδωσαν ο Δήμαρχος της Τρίπολης κ. Δημήτριος Παυλής, οι Βουλευτές κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και κ. Κωνσταντίνος Βλάσσης, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχου της Περιφέρειας Πελλοπονήσου και εκπρόσωποι άλλων Αρχών και Φορέων.















Πηγή: http://i-m-patron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...