Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη εψάλλησαν και φέτος τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου εις τον Ι. Ν. του Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών (φωτο-video)

Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Ιερά Αγρυπνία ετελέσθη το βράδυ της Παρασκευής 11 Αυγούστου εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών των Πατρών.
Κατά την διάρκεια του Όρθρου εψάλλησαν τα Εγκώμια, ήτοι ο Επιτάφιος Ύμνος της Υπεραγίας Θεοτόκου κατά το τυπικό του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων. Μετά την ολοκλήρωσή αυτών, πραγματοποιήθηκε μικρά λιτάνευσις του Παναχράντου και Ζωαρχικού Σκηνώματος της Υπεραγίας Θεοτόκου πέριξ του Ναού.
Των Ιερών ακολουθιών προέστη ο Αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Γεράσιμος Δημητρόπουλος, ο οποίος εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο λόγο, συμπαραστατούμενος υπό των Ιερέων της Ενορίας π. Σταύρου και π. Ιωάννου.

Εις την ιεράν Αγρυπνίαν πέρα από τους Ιεροψάλτας του Ναού κ. Παναγιώτη Αρβανίτη και κ. Χρήστο Φωτόπουλο, έψαλλε μελωδικότατα και η Γυναικεία Χορωδία "Πανύμνητος" υπό την διεύθυνση της Μουσικολογιωτάτης κ. Αφροδίτης Χρυσανθακοπούλου.
Εις το τέλος της Θείας Λειτουργίας ομίλησε ευχαριστηριακά ο π. Ιωάννης τόσο προς τον προεστώτα Ιερέα και την χορωδία, όσο και προς άπαντας τους κοπιάσαντας δια την διεξαγωγή της Αγρυπνίας καθώς και προς τον λαό του Θεού δια την αθρόο συμμετοχή του.
Πλήθος ευσεβών πιστών όλων των ηλικιών, κατέκλεισε τον Ιερό Ναό διά να προσκυνήσει το Πανάγιον Σκήνωμα της Μητρός του Δεσπότου Χριστού και να εναποθέσει "δάκρυ" παρακλητικόν προς την Παρηγορίτισσα όλου του κόσμου αλλά και να ειδεί ιδίοις όμμασοι την καρδίαν Της η οποία διήλθε "ρομφαία" δια την Αγάπη του Θεού και όλων ημών.

Καλό Δεκαπενταύγουστο!
































 
Τα άνθη για τον στολισμό του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου προσέφεραν οι:
Ευαγγελία Κοκοβίκα, Γεωργία Κατσώνα, Αντώνιος Ντζούφρας, Ελένη Αντωνιάδη, Παρασκευή Αφαλωνιάτη, Παρασκευή Σωτηρίου, Απόστολος Πατσούρας, Παρασκευάς Βακρόπουλος, Δήμητρα Αντωνιάδη, Γεράσιμος Λαγαρός, Αιμιλία Χρυσανθακοπούλου, Απόστολος Παπανίκος, Μαρίνα Κατζόγια, Χρίστος και Ευθαλία Χαρμπίλα, Σωτηρία Σαζακλή, Βασιλική Κραβαριώτη, Ιωάννης Μάρκου, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Νικολίτσα Γιαννοπολίτη, Φωτεινή Παπαπαναγιώτου, Γεωργία Παπαπαναγιώτου, Βασιλική Βυζοπούλου, Μαρίνα Νικολοπούλου, Ανώνυμος, Αγγελική Τυροσβούτη, Σωτήριος Θεοδωρακάτος, Βασίλειος Αθανασίου, Αφροδίτη Γκοτσούλια, Αικατερίνη Λερίου, Ελένη Βαλασίδου, Βασίλειος Λιβάνης, Περσεφόνη Αποστολοπούλου, Παναγιώτης Σταθούλιας, Δέσποινα Μπακοπούλου, Βασίλειος Μάρκου, Μιχαήλ Τσακουμάκης, Βασιλική Λειβαδά, Δήμητρα Μητροπούλου, Ανδρέας Δημητρόπουλος, Κων/νος Μπούζης, Χαρίδημος Γαβριελάτος.
 










































































































Φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...