Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Εξελέγη νέος Ηγούμενος στην ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας

hgoymenos-eusebiosΤην Τετάρτη 27 Ιουλίου πραγματοποιηθήκαν στην Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας, συμφώνως προς τους Ιερούς Κανόνες και την τάξη της Μοναστικής Πολιτείας, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής , μετά την πρόσφατη εκδημία προς Κύριον του μακαριστού Καθηγουμένου και γέροντος της Ιεράς Μονής Φιλαρέτου.
Η αδελφότητα της Μονής εξέλεξε παμψηφεί νέο Ηγούμενο, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ευσέβιο Σπανό.
Να αναφερθεί ότι ο νέος Καθηγούμενος διακρίνεται για τα πνευματικά και ποιμαντικά του προσόντα, έχει πλούσια δραστηριότητα στην περιοχή των Καλαβρύτω ν γι αυτό είναι ιδιαίτερα αγαπητός από το λαό της περιοχής αυτής.
Τέλος η ενθρόνισή του θα πραγματοποιηθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων στις 13 Αυγούστου 2011.

Βιογραφικό π. Ευσεβίου
Ο π. Ευσέβιος ( κατά κόσμον Ιωάννης Σπανός) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Απριλίου του 1969. Μετά την στοιχειώδη εκπαίδευση εφοίτησε στο Μαράσλειο Γυμνάσιο και Λύκειο.
Το 1993 αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Υπό την πνευματική καθοδήγηση του αειμνήστου γέροντός του, Αρχιμανδρίτου Ευσεβίου Γιαννακάκη και του μακαριστου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας Αρχιμανδρίτου Φιλαρέτου Κωνσταντακοπούλου, εκάρη μοναχός στις 13 Δεκεμβρίου 1994 λαβών το μοναχικό όνομα Ευσέβιος.
Στις 25 Μαρτίου του 1995 χειροτονήθηκε διάκονος στο Καθολικό της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας ενώ στις 5 Ιουνίου του 1998 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο.
Ο Σεβασμιώτατος διακρίνοντας τις πνευματικές του ικανότητες τον προεχείρισε πνευματικό στις 17 Μαρτίου 2004 και Αρχιμανδρίτη στις 25 Μαρτίου του ιδίου έτους.
Διετέλεσε μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής από το 2001.
Συντάχθηκε απο  Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...