Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

«Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων υμών»


Η παρουσία μας στο ναό δηλώνει τη συμμετοχή μας ακόμη στη στρατευόμενη Εκκλησία. Ο ιερέας ευλογώντας μας χαρίζει ουράνιες ευλογίες.

Η αγία Τριάδα, η ομοούσιος και ζωαρχική, κατέρχεται. Η Χάρις του Κυρίου Ιησού, και η αγάπη του Θεού και Πατέρα μας και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος μας προσφέρονται πλούσια.

Ο κάθε χριστιανός, ανάλογα με τη δεκτικότητά του, βιώνει το μυστήριο της παρουσίας του Τριαδικού Θεού στο χρόνο της Λειτουργίας στο χώρο του ιερού ναού.

Η λογικοποίηση του μυστήριου το βεβηλώνει και η συναισθηματοποίησή του το εκφυλίζει. Δεν χρειάζεται η ανάλυσή του. Δεν ωφελεί η εξήγησή του.

Τι να πεις για τη ζωή όταν τη ζεις; Το μυστήριο μας δίδεται για να το ζήσουμε.

Η Χάρις, η αγάπη, η κοινωνία, του Υιού και του Πατρός, και του Αγίου Πνεύματος. Ο Θεός παρών ανάμεσα στα παιδιά Του. Ευλογία ουράνια, ανείπωτη και μέγιστη.

Από το βιβλίο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίας Τριάδος – Μετόχι Ι. Μονής Μαχαιρά. Τηλ. 00357-99607871

πηγή:isagiastriados

2 σχόλια :

  1. 1. Αυτή η ευλογία, αυτό το : «Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων υμών», όταν είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί, και πιστεύουμε σωστά στην αγία τριάδα:
    2. Όταν όμως παπίζουμε –σαν ορθόδοξοι, και είμαστε και εμείς Μαριολάτρες, τότε θέλουμε και την Παναγία πάντα μαζί μας. Και η αγία τριάδα, γίνεται τότε… αγία τετράδα!
    3. Και αν η χάρη Αγίου θεού, είναι απλή… Η χάρη της σουπερ αγίας –της Παναγίας, θα πρέπει λογικά μα είναι σούπερ χάρη και αυτή… Η χάρη, της… Μεγαλόχαρης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ή κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων ημών" σημαίνει η επικοινωνία- επίσκεψη του Αγίου Πνεύματος να είναι μαζί σας.
    Παλιά η λέξη 'κοινωνία' είχε την έννοια της 'επικοινωνίας'.
    Γράφει ο Ιωάννης Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματά του: Είχαμε κοινωνία με τους απέναντι Έλληνες. (Στίς δυο βουνοκορφές ήταν οι Έλληνες και στη μεταξύ τους χαράδρα οι Τούρκοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...