Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Συναυλία Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου στην Πάτρα

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, στις 20:30, πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο Πάνθεον της Πάτρας μεγάλη συναυλία από τη Χορωδία και τη Μαντολίνατα Αργοστολίου Κεφαλληνίας. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το σύλλογο των εν Πάτραις Κεφαλλήνων, τη Χορωδία και Μαντολίνατα Αργοστολίου καθώς και την Περ. Εν. Κεφαλονιάς και Ιθάκης της Π.Ι.Ν. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τη συντήρηση του σεισμόπληκτου Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου Πατρών.
Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακά επτανησιακά τραγούδια όπως "Το Δεντρί", "Ο κυνηγός", "Στους δρόμους τ' Αργοστολιού", "Λαλούν τ' αηδόνια", "Το καράβι" και άλλα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης παραδοσιακούς επτανησιακούς χορούς. Στη διεύθυνση της χορωδίας βρισκόταν ο ταλαντούχος μαέστρος Άγγελος Μουρελάτος.
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο εκπροσώπησε ο εις Καμπιτσάτα Κεφαλληνίας γεννηθείς Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, Διευθυντής των ΜΜΕ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα εκπροσώπησε ο ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαληνίας Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Πετεινάτος ο οποίος προσέφερε στον π. Χρύσανθο ένα λεύκωμα που περιλαμβάνει παλαιότερες και νεότερες αγιογραφίες του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Γερασίμου του Νέου ασκητού. 
Την εκδήλωση με την παρουσία τους τίμησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Στανίτσας ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Πατρέων καθώς και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων. Η εκδήλωση έκλεισε με ευχαριστίες που απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων κ. Τζόγια Καπάτου.
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση καλύφθηκε και προβλήθηκε από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών "ΛΥΧΝΟΣ TV".

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Ο σεισμόπληκτος Ιερός Ναός Αγίου Γερασίμου του Συλλόγου των εν Πάτραις ΚεφαλλήνωνΔεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...