Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

ΣΟΚ! Κυκλοφορεί τιμοκατάλογος ανθρώπινων οργάνων! Πόσο πάει το συκώτι, το νεφρό, η καρδιά;

1928262 300x228 Κυκλοφορεί τιμοκατάλογος ανθρώπινων οργάνων! Πόσο πάει το συκώτι, το νεφρό, η καρδιά;
Τον Ιούνιο του 2011, ως επίδειξη απόλυτης δύναμης και παράδειγμα καταχρηστικής άσκησης της εξουσίας, εν αγνοία της κοινωνίας και εναντίον της γνωστής αντίθετης βούλησής της,

η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε να γίνουν όλοι οι ”θανόντες” δότες οργάνων και οι γιατροί να υπογράφουν αμέσως πιστοποιητικό θανάτου σε περίπτωση εγκεφαλικής νέκρωσης, έτσι ώστε να προχωρήσει τάχιστα η διαδικασία λήψεως οργάνων αν δεν υπάρχει αντίθετη σχετική αίτηση του ασθενή, με γνήσιο της υπογραφής.

Έχοντας υπόψη το γεγονός ότι ο κόσμος δεν ενημερώθηκε για το σχετικό νόμο το οποίο μάλιστα αντίκειται στις θρησκευτικές, φιλοσοφικές ή/και πολιτιστικές παραδόσεις του, αυτονόητο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να εναντιωθεί αν το επιθυμεί, και έτσι, ουσιαστικά, τα ανθρώπινα όργανα περνούν νομοθετικά στη κυριότητα του κράτους, που μπορεί να τα διαθέσει και να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει....

Επίσης, δεδομένου ότι η διαδικασία εναντίωσης είναι περίπλοκη και αμφισβητούμενη, ότι το δικαίωμα λήψης οργάνων παραχωρήθηκε σε ιδιώτες, ότι επιτρέπεται μεταμόσχευση οργάνων από ζώντες σε άτομα με τα οποία έχουν «συναισθηματικό δεσμό», ότι η φτώχεια θερίζει και ότι το ελληνικό σύστημα υγείας είναι υπό διάλυση, είναι σίγουρο ότι αυτή η νομοθεσία θα μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη διαθέσιμων ανθρωπίνων ανταλλακτικών.

Πολύ απλά η μεταναστευτική πολιτική την έκανε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, ενώ η “μεταμοσχεύτικη” πολιτική θα την κάνει και αποθήκη ανθρώπινων οργάνων.

Τρίβουν τα χέρια τους οι λαθρέμποροι αλλά πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα καθώς η νομοθεσία θα μπει σε ισχύ από τον Ιούνιο του 2013.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Απόσπασμα από την καταγγελία Σαλεμή στην Χάγη:

“Α4. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

…. Ο πρώτος νόμος που θέτω υπόψιν σας είναι ο νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τον οποίο ρυθμίζονται οι γενικές αρχές και οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ζώντες και θανόντες ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα.Βάσει του νόμου αυτού, από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη.

Θα είμαστε δηλαδή το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών.  Γιατί;

Μέχρι τώρα, τα πράγματα είχαν ως εξής :

- λήψη οργάνων γινόταν από όσους είχαν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους αυτή στον ΕΟΜ ( Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) ή όταν υπήρχε η συγκατάθεση των συγγενών για την αφαίρεση και δωρεά οργάνων προς µεταµόσχευση.

- Αποκλειστική αρμοδιότητα για την αφαίρεση οργάνων είχε ο ΕΟΜ, όπως συμβαίνει άλλωστε και διεθνώς.

Συνεπώς, όσοι επιθυμούσαν να είναι δωρητές οργάνων σώματος το έκαναν ελεύθερα με γραπτή δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Αυτό διασφάλιζε άριστα την επιθυμία και την ελεύθερη βούληση τους, αλλά και τη διαδικασία.

Βάσει του καινούργιου νόμου:

α. Η αφαίρεση οργάνων πραγματοποιείται από «Οργανισμούς Αφαίρεσης», που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές, που έχουν λάβει τη σχετική άδεια. Παραχωρείται έτσι, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, δικαίωμα αφαίρεσης οργάνων σε τρίτους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Όπως είπα πιο πάνω, η αφαίρεση οργάνων διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των μεταμοσχευτικών κέντρων και όχι από ιδιώτες.

β. Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο πραγµατοποιείται, εφόσον όσο ζούσε δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του. Γίνεται δηλαδή βάσει εικαζόμενης συναίνεσής του.

γ. Θανόν (πτώμα), θεωρείται πια και ο εγκεφαλικά νεκρός άνθρωπος και έτσι είναι υποχρεωτική από 01. 06. 2013 και η αφαίρεση οργάνων ενηλίκων – εγκεφαλικά νεκρών, εκτός εάν είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους εγγράφως στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, εάν υπάρχει πιστοποιητικό του γνήσιου της υπογραφής τους και αν αυτό φτάσει έγκαιρα στα χέρια όσων έχουν εξουσιοδότηση για την λήψη οργάνων.

Σύμφωνα με όλα τα προαναφερόμενα:

- η διάταξη περί της ”εικαζόμενης συναίνεσης” ανοίγει τους ασκούς του Αίολου καθώς : καταστρατηγεί την ελεύθερη βούλησή μας, υποβιβάζει τις ανθρώπινες αξίες, μετατρέπει σε πράγμα τον άνθρωπο και τα όργανά του, υποβιβάζει την έννοια του εθελοντισμού, δημιουργεί κινδύνους για τον πληθυσμό, βάζει σε δοκιμασία τη σχέση ασθενούς και ιατρού, αγνοεί τη θέση των συγγενών του θανόντος και την ιστορική και θρησκευτική παράδοση που αποδίδουν ιδιαίτερο σεβασμό στο νεκρό.

- η ταύτιση της εγκεφαλικής νέκρωσης με το βιολογικό θάνατο, εκτός των προαναφερόμενων, νομιμοποιεί εμμέσως πλην σαφώς και την ευθανασία, επειδή η λήψη ζωτικού μοσχεύματος από εγκεφαλικά νεκρό δότη, προκαλεί τον βιολογικό θάνατό του. Για το λόγο αυτό όμως, και επειδή η σχετική πράξη μπορεί πια να γίνει χωρίς αίτημα και χωρίς καμία προϋπόθεση, νομιμοποιείται όχι μόνο η ευθανασία αλλά και ο φόνος. Αναρωτιέμαι κιόλας πόσοι ασθενείς από εδώ και πέρα κινδυνεύουν να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί από διάφορους ασυνείδητους; Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο στις μακάβριες συνέπειες που ο νόμος μπορεί να έχει, για να μην δώσω και ιδέες. Παντός σημασία έχει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο από έναν άνθρωπο, μία που δεν είναι μόνο τα ζωτικά όργανα αλλά όλα τα όργανα (το μεγαλύτερο είναι το δέρμα…), οι ιστοί και τα κύτταρα, τα οποία ως μέρος του οργάνου ταυτίζονται με αυτό.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΛΥΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΟΜ;Επειδή διαφώνησαν με 3 σημεία του νόμου θεωρώντας ότι:

- Η διεύρυνση του κύκλου των δοτών προκειμένου για ζώσες μεταμοσχεύσεις που προβλέπεται στο άρθρο 8, ενέχει τον ορατό κίνδυνο της εμπορευματοποίησης των. Είμαστε αντίθετοι με την επέκταση της δωρεάς σε άτομα με συναισθηματικό δεσμό, διότι θεωρούμε ότι είναι αδύνατον με οποιοδήποτε τρόπο να κριθεί με αξιοπιστία η ύπαρξη του.

- Η εικαζόμενη συναίνεση που προβλέπει το άρθρο 9, ακόμα και σε χώρες που είναι νομοθετημένη, όπως στην Ισπανία, στην πράξη δεν χρησιμοποιείται και δεν αφαιρούνται ποτέ όργανα χωρίς την σύμφωνη γνώμη των συγγενών. Με δεδομένες τις αντιρρήσεις που έχουν ήδη εκφρασθεί από τη κοινωνία, θα επηρεαστεί αρνητικά η δωρεά οργάνων.

- Η δημιουργία Οργανισμών Αφαίρεσης Οργάνων δεν έχει καμία θέση. Η αφαίρεση τους διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των μεταμοσχευτικών κέντρων και σε καμία περίπτωση από τρίτους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

*********************************
Το επιστημονικό portal Medical Transcription δημιούργησε ένα κομψόγράφημα που σας παρουσιάζουμε. Ορισμένα ανθρώπινα μέρη-μέλη είναι σοκαριστικά φθηνά! Για παράδειγμα, ένας νέος ώμος κοστίζει όσο και ένα νέο iPad; Μόλις 500 δολάρια.

Εάν είχατε την περιέργεια να μάθετε πόσο στοιχίζουν τα οργανα του σώματος σας στην «μαύρη» αγορά,τώρα υπάρχει ο αντίστοιχος τιμοκατάλογος!

Βέβαια,υπάρχουν και αλλα όργανα που είναι απαγορευτικά ακριβά,όπως ένα νεφρό.Η τιμή του στην Αμερική είναι 262.000 δολάρια (σε άλλες χώρες μπορείτε να το βρείτε και φθηνότερα)!

Ζεύγος μάτια: $ 1.525
Κρανίο: $ 607
Κρανίο με δόντια: $ 1.200
Ώμος: $ 500

Χέρι και Αντιβράχιο: $ 385
Μισό λίτρο αίματος: $ 337
Σπλήνα: $ 508
Στομάχι: $ 508
Λεπτό Έντερο: $ 2.519
Νεφρά: $ 262.000
Χοληδόχος κύστη: $ 1.219
Δέρμα: $ 10 ανά τετραγωνική ίντσα

Στεφανιαία: $ 1.525
Καρδιά: $ 119.000
Ήπαρ: $ 157.000

troktiko
hellas-now.com 
 
πηγή hellas-now.com
 
 
 

3 σχόλια :

 1. ΣΟΦΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΗ-ΒΟΓΙΑΤΖΗ είπε
  Απριλίου 9, 2011 στις 2:42 μμ

  Να είστε ΕΥΤΥΧΕΙΣ που σήμερα πληροφορείστε επισήμως κάτι που γίνεται εδώ και 40 χρόνια στην ΕΛΛΑΔΑ:

  1. Εν Ελλάδι από το 1978 με το ν. 821/13-14.10.78 (ΦΕΚ Α’ 173) “Περί αφαιρέσεων και μεταμοσχεύσεων βιολογικών ουσιών ανθρωπίνης προελεύσεως” άρχισαν δειλά-δειλά τα πρώτα βήματα αυτής της “επιστημονικής εκστρατείας”, με την εισαγωγή στη νομοθεσία μας της έννοιας του “εγκεφαλικού θανάτου”. Το Γενετικό υλικό των χαρακτηριζομένων «εγκεφαλικώς νεκρών», ήτο εις την διάθεσιν των αρμοδίων ιατρών χωρίς την συγκατάθεση κανενός, αρκεί να πιστοποιούσαν 3 γιατρείς τον “εγκεφαλικό θάνατο” του ασθενούς!.. Οι Τράπεζες Σπέρματος γέμισαν ασφυκτικά ώστε να κάνουμε εξαγωγή στο εξωτερικό πολύ περισσότερο δε στην γείτονα Τουρκία!..
  Για περαιτέρω αφαιρέσεις χρειαζόταν όμως και η “εισαγγελική παρέμβαση”, όπου εκρίνετο αναγκαίο.

  2. Από το 1983 με το ν. 1383/5.8.83 (ΦΕΚ Α’ 106), ο οποίος ίσχυσε μέχρι τον Αύγουστο του 1999, τα βήματα ελευθερώθησαν πλήρως και οι γιατροί μπορούσαν να προβαίνουν εις οιανδήποτε αφαίρεση καλυπτόμενοι απόλυτα. Αρκούσε, λοιπόν, “τρεις εξ αυτών” (αναισθησιολόγος, χειρουργός και θεράπων) να διαπίστωναν τον “εγκεφαλικό θάνατο” του ασθενούς και χωρίς καμμίαν άδειαν του ιδίου του ασθενούς, ο οποίος ευρίσκετο εις “νόμιμον απαγόρευσιν”, ή οιουδήποτε συγγενή του με την “opting out” συγκατάθεση (κρατική παρέμβαση), να προβαίνουν εις το “θεάρεστον έργον” της σωτηρίας άλλων ατόμων!.. Η ιατροδικαστική εξέταση επετρέπετο να γίνεται απ’ ευθείας στα νοσοκομεία από “παθολογοανατόμο” ιατρό, κατόπιν εισαγγελικής εντολής!..
  Ακόμη και με τον νόμο που ισχύει μέχρι σήμερα… οι “ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΙΑΤΡΟΙ” καταφέρνουν δια της “ΠΛΑΓΙΑΣ ΟΔΟΥ” να εξακολουθούν να εργάζονται και να επιδίδονται εις το έργον των μεταμοσχεύσεων!.. αποκρύπτοντας τους πραγματικούς δολοφόνους που τους έφεραν στο Χειρουργείο τους την “πραμάτεια”!..

  Το θέμα αυτό, δηλαδή ΕΝΑ από τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΕ «ΛΕΥΚΟ ΠΕΡΙΛΑΙΜΙΟ», το μελετώ εδώ και 10 χρόνια από την στιγμή που ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ EUROPOL, ο οποίος “ΧΑΙΡΕΙ” ΑΣΥΛΙΩΝ!.. δολοφόνησε “πισώπλατα” δια πυροβόλου όπλου τον ΕΡΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ, και διά 2ας σφαίρας “χαριστικής βολής” εις την κεφαλήν, ο οποίος κατέστη δότης, ερήμην της οικογενείας του!.. και μέχρι σήμερα η ΕΛΛΗΝΙΚΗ και ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ “κωφεύει και εθελοτυφλεί”!..
  Βλέπε ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΛΗΜΕΡΙ της ΣΟΦΙΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΔΗ-ΒΟΓΙΑΤΖΗ
  http://tolimeri.blogspot.com/2008/12/blog-post_3784.html

  “H δική μου Φιλοσοφία:
  Ναί δεν αξίζει να σε τρώνε τα “σκουλήκια” όταν μπορείς να σώσεις άλλους 10!..
  Να σου δώσω την ΨΥΧΗ μου και το ΣΩΜΑ μου αλλά ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ!.. πριν την ΩΡΑ ΜΟΥ!..
  Και εν πας περιπτώσει… μπράβο σου Γιατρουδάκο… έσωσες άλλους 10… δώσε στον Εισαγγελέα τον ΔΟΛΟΦΟΝΟ… και Επιτέλους Εισαγγελέα σου έδωσαν τον ΔΡΑΣΤΗ κάνε και σύ το ΚΑΘΗΚΟΝ σου… και επιτέλους ΔΙΚΗΓΟΡΕ… σου κατήγγειλαν το γεγονός με ΑΠΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ… κάνε και εσύ το ΚΑΘΗΚΟΝ σου!..
  Όμως οι κώδικες της ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑΣ και της ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ προς χάριν του “ΔΗΘΕΝ” ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ των “ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ” δεν σας επιτρέπουν!.. και γι’ αυτό δεν ΞΕΦΕΥΓΕΤΕ… της άθλιας μοίρας να υφίστασθε και σεις και τα παιδιά σας τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ των πράξεων και των αμελειών σας!..
  Στην πορεία του χρόνου γίνεσθε και σεις τα θύματα αυτών των τέλεια ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ!..

  Eπειδή δε, το θέμα θέλει ευρυτέρας ΑΝΑΛΥΣΕΩΣ!.. επιφυλάσσομαι να αναφερθώ σύντομα εις την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΙΣ»
  http://www.metarrythmisis.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΟΦΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΗ-ΒΟΓΙΑΤΖΗ είπε
  Απριλίου 9, 2011 στις 2:46 μμ

  ΓΙΑΤΙ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΩΛΗΣΗ;
  ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟΙ ή μάλλον πιο ΕΝΤΙΜΟΙ!..
  “ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΣΟΥ
  για να ΖΗΣΕΙΣ καλύτερα; Μπορείς να το κάνεις!..
  Μόνο μάθε πόσο πάει στην ΑΓΟΡΑ και ενημερώσου για τις τιμές από τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΙΣΤΩΝ και ΟΡΓΑΝΩΝ!..
  Τους κορόϊδεψαν τους Ινδούς στην αρχή και τους τα έπαιρναν φτηνά… Οι άνθρωποι όμως εκεί τώρα ξέρουν πόσο ΑΞΙΖΕΙ το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ!.. κάτι που εδώ στην Ελλάδα το ήξεραν τουλάχιστον από το 1901… Βλέπε Ημερολόγιο (περιοδικό) του ΑΣΚΛΗΠΙΑΔΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΦΟΥΣΤΑΝΟΥ, το οποίο ευρίσκεται εις την Βιβλιοθήκη της Σύρου!..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για περισσότερα βλέπε βίντεο:
  Κυπριανού Χριστοδουλίδη.
  http://www.youtube.com/watch?v=84O5wevWz-I&list=FL1WhZjgDG8Az_tXFOSqmyXw&feature=mh_lolz

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...