Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Φωτογραφίες του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ολίγον πρό της κοιμήσεώς Του!

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, εκτός από τα πολλά χαρίσματα, με τα οποία τον επροίκισε ο Θεός, ήταν πρωτίστως άνθρωπος της προσευχής αλλά και πολύ φιλακόλουθος!
Μέχρι και την τελευταία στιγμή ,που έφυγε από αυτή τη ζωή, ήθελε να τελείται η θεία λειτουργία εντός του μικρού Ιερού Ναού ,που ευρίσκεται εντός της Αρχιεπισκοπικής κατοικίας στο Παλαιό Ψυχικό!
Μετά την επιστροφή από τις Η. Π. Α.ετελείτο κάθε Κυριακή ανελλειπώς, αλλά και σε άλλες κυριώνυμες ημέρες, από τους πατέρες, πνευματικά του παιδιά, που δεν τον εγκατέλειψαν καθ´ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας του! Αλλά και κάθε βράδυ ετελείτο το Μέγα Απόδειπνο και πολύ συχνά το Μέγα Ευχέλαιο! Μάλιστα την παραμονή, της νύχτας που έφυγε, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008, εκτός από την θεία λειτουργία που ετελέσθη το πρωί κατά την οποία εκοινώνησε για τελευταία φορά πριν το μεγάλο ταξίδι, ετελέσθη και το Μέγα και Ιερό Ευχέλαιο ενώπιόν του, εντός του αρχιεπισκοπικού δωματίου του και ενώ μέχρι εκείνη την ώρα ήταν αδύναμος και βυθισμένος σε βαθύ ύπνο, μετά την τέλεση του Μυστηρίου, συνήλθε κάπως και αναθάρρυσε...
Ήταν για να χαιρετήσει τότε για τελευταία φορά ,ένα προς ένα, τα πνευματικά παιδιά του, που τον περιέβαλλαν με στοργή και αφοσίωση μέχρι το τέλος! Το ξημέρωμα της 28ης Ιανουαρίου 2008, έμειναν έκπληκτοι όσοι παρευρέθησαν την ώρα εκείνη μπροστά στον ανεπιθύμητο και αδίστακτο επισκέπτη: τον θάνατο! Αλλά και στον τρόπο που έφυγε από αυτή τη ζωή, υψώνοντας και τα δυό του χέρια στον ουρανό, ωσαν να ευρίσκετο προ της Ωραίας Πύλης ,κατά τη θεία λειτουργία όταν απευθύνει ο λειτουργός την ευχή:
Άνω σχώμεν τας καρδίας!
Το σημείο του Σταυρού, απ´όλους τους παρισταμένους εσφράγισε το μυστήριο του θανάτου και ο Αρχιδιάκονος Ανθιμος, όπως ορίζει η τάξη της Εκκλησίας μας, του έκλεισε τα δυό γλυκά ματάκια και του εσφράγισε το χρυσό στόμα! Απαξ διαπαντός!
Δημοσιεύουμε ενδεικτικά σήμερα μερικές φωτογραφίες- ντοκουμέντο, από το προσωπικό αρχείο του Αρχιδιακόνου του- νυν Αρχιμ. Ανθίμου Ρεγγίδη-όπου φαίνεται ο μεγάλος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος εμφανώς καταβεβλημένος και πολύ συγκινημένος!
XRISTOD1
Ο Μακαριστός προσευχόμενος, ενώπιον των αχράντων Μυστηρίων που φέρει ο λειτουργός ιερεύς Αρχιμ. Νικόλαος Κλάδης.
XRISTOD2
Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος καθήμενος κατά την ώρα των ειρηνικών. Πλησίον του ίσταται ο Αρχιδιάκονος Επιφάνιος

XRISTOD3
Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος εμφανώς συγκινημένος!
 
 
 
 
πηγή:sotirioslogos

1 σχόλιο :

  1. Ήταν, από της Μεγάλες Μορφές! της Εκκλησίας μας. Θα μείνει για πάντα, στης καρδιές μας. Ο Θεός, ας αναπαύει την ψυχή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...