Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Η ΠΑΦΟΣ ΥΠΕΔΕΧΘΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ

Δευτέρα 4/11/2013

Πλήθη πιστών κάθε ηλικίας με επικεφαλής τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, τους τοπικούς Άρχοντες και τον Ιερό Κλήρο, υπεδέχθησαν στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αποστόλου στην Έμπα, την Κάρα του Αγίου Ανδρέου, που την συνόδευαν από την Λευκωσία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, άλλοι Αρχιερείς της Κυπριακής Εκκλησίας, οι Κληρικοί από την Πάτρα.

Στρατός, εκατοντάδες μαθητές Σχολείων όλων των βαθμίδων και ο Λαός έρραναν με την ευλάβεια τους και με ροδοπέταλα τον Απόστολο.

Στον κατάμεστο από κόσμο Ναό, ετελέσθη δέησις και προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών, ο οικείος Αρχιερεύς κ. Γεώργιος, ευχαριστήσας για την μεταφορά της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου στην Κύπρο και ειδικά στην Πάφο.

Ο Σεβασμιώτατος Πατρών στην αντιφώνησή του, εξέφρασε την βαθειά συγκίνησή του για την αρθρόα και με μεγάλη ευλάβεια του Λαού προσκύνηση της Αγίας Κάρας και παρεκάλεσε τον Άγιο Ανδρέα να μεταφέρη τον πόνο και τους στεναγμούς αυτού του Λαού στον θρόνο του Θεού και να παρακαλέση ώστε να δοθήλευτεριά και στα Κατεχόμενα της Κύπρου, ώστε ελεύθεροι οι Κύπριοι και στο ελεύθερο Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέου στην Καρπασία να τον προσκυνήσουν και να δοξολογήσουν τον Πανάγιο Θεό.
 

πηγή:Ι.Μ.ΠΑΤΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...