Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΛΥΒΙΟΥ.....

Ο άνθρωπος μοιάζει με ενα μολύβι ! Και μαλιστα σε πεντε σημεία!
1. Ένα μολύβι είναι τελείως αχρηστο, αν δεν υπάρχει ένα χέρι που να το κράτα,για να γράφει. Αυτό το χέρι για τον άνθρωπο είναι ο Θεός. Μπορούμε να <<γράψουμε>> ιστορία με την καθοδήγηση Του Θεού.....Γι' αυτό και μας δίδαξε ο Χριστός στο <<Πατερ ημών>> να λέμε Γεννηθητω το θέλημά Σου.
2. Όταν γράφουμε, πότε- πότε πρέπει να χρησιμοποιούμε την ξύστρα. Αυτό κάνει το μολύβι να υποφέρει λιγο, αλλα τελικά είναι πιο μυτερό. Και γι αυτό γράφει καλύτερα. Τον ίδιο ρόλο παίζουν οι δοκιμασίες και οι θλίψεις στη ζωή μας. Αν δείξουμε υπομονή, μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.Αφού αυτές είναι το έσχατο μέσο του Χριστού για να θεραπεύσει τον άρρωστο απο την αμαρτία άνθρωπο.
3.Το μολύβι μας επιτρέπει πάντοτε να χρησιμοποιούμε γόμα, για να σβήνουμε τα λάθη της γραφής μας. Έτσι και η μετάνοια-εξομολόγηση είναι ο μόνος τρόπος για το <<σβήσιμο>>, την διόρθωση των λαθών- αμαρτιών μας. Αυτό γινεται μέσω του ιερέα-πνευματικού πατερα .
4. Στο μολύβι, αυτό που στην ουσία έχει σημασία δεν είναι το ξύλο ή το εξωτερικό του σχήμα, αλλά ο γράφιτης που περιέχει. Έτσι και στον άνθρωπο, το πιο ουσιαστικό πραγμα ειναι το εσωτερικό του περιεχόμενο, τι έχει η καρδιά του. Γιατί απ' την καρδιά του πηγάζουν όλα τα πάθη-αμαρτωλές συνήθειες, ως λογισμοί-σκέψεις. Και μετα γίνονται πράξεις, και αποξενώνουν τον άνθρωπο από τον Κύριο και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.
5. Τέλος, κάθε μολύβι αφήνει ένα σημάδι, ένα ίχνος πάνω στο χαρτί. Έτσι και τα <<γραπτά>> μας (= ενέργειες-πράξεις μας) αφήνουν μοναδικά ιχνη-σημάδια στη ζωή μας. Με συνέπειες και στην επίγεια ζωή μας και στην αιωνιότητα. Γι' αυτό και ο απόστολος Πέτρος γράφει: Όταν λοιπόν θα έρθει η ώρα που όλο το σύμπαν θα διαλυθεί με τρομερό πάταγο, πόσο άγια πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας και με πόση ευσέβεια να είναι γεμάτη η ζωή μας όσο καιρό θα προσμένουμε με λαχτάρα και ζήλο τον ερχομό της ημέρας Του Θεου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...