Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Δάκρυσε η εικόνα Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Κριμαίας (φωτο)

Στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου στην Κονταριώτισσα Κατερίνης, μόλις 10' απόσταση απ΄την Εθνική οδό, υπάρχει στο παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου . Είναι ο Ρώσος Άγιος Λουκάς ο ιατρός που ήταν Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.
Γεννήθηκε το 1877 και μετά από πολλά βασανιστήρια κοιμήθηκε το 1961. Στις 5 Μαρτίου 2014 επισκέφθηκε ένα πούλμαν με Ρουμάνους προσκυνητές τη Μονή. Κατά την προσκύνησή τους, απ΄όλη την ομάδα, 3 νέοι είδαν ταυτόχρονα την εικόνα του Αγίου να στάζει ένα δάκρυ απ΄την κόρη του ματιού του, να συνοφρύονται τα χείλη του δείχνοντας σαν παραπονούμενος. Στη δεύτερη εικόνα που βλέπετε είναι σε μεγέθυνση το μάτι του Αγίου.
eiko21
Είναι φωτογραφίες που "τράβηξαν" οι νέοι και πήγαν και έδωσαν στη Μονή. Από κει και μετά η μορφή του Αγίου στην εικόνα έχει αλλοιωθεί και οι άλλες δύο φωτογραφίες δείχνουν πως είναι τώρα η εικόνα, το μάτι παραμένει κόκκινο όπως βλέπετε στην τρίτη εικόνα και στην τέταρτη βλέπετε όλο το πρόσωπο του Αγίου . Εκτός όλων αυτών η εικόνα ευωδιάζει από εκείνη την ώρα που δάκρυσε. 
ΠΗΓΗ kontariotissa.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...