Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Λήξη μαθημάτων και εκδρομή για τις Κατηχητικές Ομάδες

Στις 24-5-14 οι κατηχητικές μας ομάδες πραγματοποίησαν εκδρομή στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας όπου και έγινε λήξη των κατηχητικών μαθημάτων για το σχολικό έτος 2013-2014.
Μικροί προσκυνητές και κατηχητές επισκεφθήκαμε τον ιστορικό χώρο της Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Μάνδρας Θέρμου όπου μας υποδέχθηκε ο π. Θεόκλητος Ράπτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Θέρμου, ο π. Θεόκλητος μας μίλησε για την βαριά ιστορία που έχει το μοναστήρι εκεί, μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα ιδιαίτερα κέρινα ομοιώματα και την κρύπτη του Κρυφού Σχολείου.
2ος Σταθμός μας η Ι.Μ. Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δένδρο. Οι μοναχές μας καλωσόρισαν και καθώς ξεναγηθήκαμε στην Ιερά Μονή μάθαμε για την ιστορία της και τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, όπου ο Άγιος έμαθε τα πρώτα του γράμματα Στη συνέχεια κάναμε στάση στην κατοικία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
3ος σταθμός η πόλη του Θέρμου όπου κάναμε στάση για παιχνίδια, φαγητό και ξεκούραση.
4ος σταθμός μας η Ι.Μ. Εισοδίων Θεοτόκου Μυρτιάς ένα βυζαντινό μνημείο με ιστορία 1000 χρόνων καθώς η αγιογράφηση του έγινε τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά χρόνια, ο Ναός είναι γεμάτος με τοιχογραφίες του 12ου και αρχών του 13ου αιώνα επιπλέον το μοναστήρι αποτέλεσε κέντρο παιδείας αφού υπάρχει μια κρύπτη η οποία χρησιμοποιήτω ως Κρυφό Σχολειό!.
5ος και τελευταίος μας σσταθμός πριν το ταξίδι της επιστροφής ήταν το Μεσολόγγι όπου μικροί και μεγάλοι παίξαμε παιδικά παιχνίδια και διασκεδάσαμε με γέλια, ενθουσιασμό και περίσσιο κέφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...