Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος: «Επαίσχυντη πράξη η παρέλαση ομοφυλοφίλων»

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC) εξέφρασε, και φέτος, την αντίθεσή της στην πραγματοποίηση της παρέλασης των ομοφυλόφιλων (Belgrade Pride Parade) χαρακτηρίζοντάς την «επαίσχυντη πράξη». Η παρέλαση των ομοφυλόφιλων προγραμματίστηκε για τις 28 Σεπτεμβρίου.

«Έχετε το δικαίωμα να παρελαύνετε αλλά με δικά σας έξοδα και εις βάρος αυτών που σας υποκινούν και όχι να επιβαρύνεται η Σερβία που βομβαρδίστηκε, καταστράφηκε, ηθικά και οικονομικά σακατεύτηκε, εξαθλιώθηκε, πλημμύρισε, διαπομπεύτηκε» αναφέρεται στο ανακοινωθέν της SPC που υπογράφει ο Πατριάρχης των Σέρβων, κ. Ειρηναίος.

Ο προκαθήμενος της σερβικής Εκκλησίας θεωρεί....... παράλογο το γεγονός να ξοδεύονται εκατομμύρια για την ασφάλεια «μιας χούφτας πολιτών» που θέλουν να παρελάσουν και διερωτάται «γιατί η προστασία κάποιων προσωπικών δικαιωμάτων θα πρέπει να επιτυγχάνεται με την ταπείνωση και την καταπάτηση ηθικών αξιών που διακατέχουν τη συντριπτική πλειοψηφία της ανθρωπότητας».

Ο κ. Ειρηναίος διερωτάται επίσης αν η επιμονή για τη διοργάνωση μιας τέτοιας παρέλασης αποτελεί προσπάθεια να επιβληθεί ο συγκεκριμένος τρόπος ζωής στους υπόλοιπους ανθρώπους κυρίως στα  «αθώα παιδιά και τους άπειρους νέους» και εκτιμά ως δικαιολογημένη την ανησυχία των γονέων και των παιδαγωγών.

«Ο Πατριάρχης των Σέρβων ζητεί από τους διοργανωτές και τους Ευρωπαίους μέντορες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να διδαχτούν από το παρελθόν. «Οι παρελάσεις των προηγούμενων ετών προκάλεσαν μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις, ταραχές και βίαια επεισόδια αφυπνίζοντας συναισθήματα επιθετικότητας σε κάποιες κοινωνικές ομάδες, κυρίως στους νέους» επισήμανε ο προκαθήμενος της σερβικής ορθόδοξης Εκκλησίας.


πηγή defencenet.

Πηγή: http://ellpalmos.blogspot.com/2014/09/blog-post_85.html#ixzz3EP3dCywU

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...