Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea Μάριος Σαράντης
Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου πατρός Γερασίμου του νέου ασκητού στη φερώνυμη Ιερά Μονή των Ομαλών της Κεφαλονιάς.

Προεξάρχων της πανηγυρικής θείας λειτουργίας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κέρκυρας κ. Νεκτάριος ο οποίος στην ομιλία του τόνισε τους ασκητικούς αγώνας του εορταζομένου αγίου και συνέστησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα να βαδίσουν επάνω στα χνάρια του Αγίου και να μιμηθούν την αγία του βιοτή.

Στη Θεία λειτουργία συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδων και ο Κεφαλληνιακής καταγωγής Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, βοηθός του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου προς τον πλάτανο τον οποίο ο ίδιος εφύτευσε.

Στο τέλος η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κασσιανή, παρέθεσε Μοναστηριακή Τράπεζα στους Άγιους Αρχιερείς, στους Ιερείς και στους πιστούς.

(ΦΩΤΟ: ekefalonia)
ag gerasimos2
ag gerasimos4
ag gerasimos5
ag gerasimos9
ag gerasimos12
ag gerasimos17
ag gerasimos19
ag gerasimos26
ag gerasimos28
ag gerasimos35
ag gerasimos39
ag gerasimos44
ag gerasimos46
ag gerasimos55
ag gerasimos58
ag gerasimos61
image-2
image-3
πηγή:romfea.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...