Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Υπέροχη φάτνη μαζί με χριστουγεννιάτικο καράβι στον Άγιο Νικόλαο Αλυκών Κάτω Αχαΐας

Μία υπέροχη φάτνη και ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο καράβι που έχει κυβερνήτη Τον Ιησού Χριστό, θα κοσμούν τον αύλειο χώρο του Αγίου Νικολάου Αλυκών Κάτω Αχαΐας, τις άγιες ημέρες των εορτών. 
Για μία ακόμη φορά οι Αλυκιώτες έδωσαν χαρούμενο, εορταστικό αλλά κυρίως καθαρά χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα στον ναό τους και γενικότερα στην περιοχή τους.
Η βυζαντινή φάτνη μεταφέρει το χριστουγεννιάτικο, χαρμόσυνο άγγελμα και δηλώνει το παγκόσμιο γεγονός που χώρισε την Ιστορία του κόσμου στη μέση με την γέννηση Του Χριστού, ενώ παράλληλα διατρανώνει το πάντα επίκαιρο μήνυμα της ενσάρκωσης και ενανθρωπήσεως Του Λόγου, Του Θεού.
Το καράβι είναι ίσως το ωραιότερο παραδοσιακά ελληνικό στολίδι των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς. Είναι ξεκάθαρα ελληνική και διαχρονική παράδοση με πολλούς συμβολισμούς και σπουδαία μηνύματα.
''Χαῖρε, ὁλκάς τῶν θελόντων σωθῆναι·'' αναφέρει ένας στοίχος από τους χαιρετισμούς της Παναγίας μας στον Ακάθιστο ύμνο. Ερμηνεύεται ως εξής: Χαίρε, σύ που είσαι το (ασφαλές) πλοίον δι' όσους θέλουν να σωθούν.
Ο Χριστός μας καλεί και την νέα χρονιά, να μπούμε στο πλοίο του, δηλαδή στην Εκκλησία, να Τον εμπιστευτούμε ως κυβερνήτη στη νέα μας πορεία, αυτήν του νέου έτους, για να έχουμε ασφάλεια στην ζωή μας και κάθε ευλογία.
Με αυτές τις σκέψεις εργάστηκαν οι: Ελισάβετ Μπιτούνη, Κωνσταντίνα Μπούσια, Αγλαΐα Μπιτούνη, Όλγα Καραμιχάλη, Άγγελος Δημητρακόπουλος και ο π. Γεράσιμος Δημητρόπουλος για να προσφέρουν χριστουγεννιάτικο κλίμα στις Αλυκές Κάτω Αχαΐας.
πηγή:ellpalmos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...