Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθη η Μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στα Κρύα Ιτεών των Πατρών (φωτογραφίες)

Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Εν πληθούση Εκκλησία εορτάσθη και εφέτος λαμπρότατα η Μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού εις τα Κρύα Ιτεών των Πατρών.
Το εσπέρας της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου έλαβε χώρα ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας εις τον οποίο προέστη και ομίλησε επικαίρως ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών, Αρχιερατικός Επίτροπος της περιφερείας Μόβρης και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Την επομένη το πρωί ετελέσθη ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία προεξήρχε και εκήρυξε τον Θείον Λόγο ο πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυκας της Μητροπολεώς μας π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης.
Αυθημερόν το εσπέρας επραγματοποιήθη ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και εψάλη η Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιον Χαράλαμπον χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.
Ο Σεβασμιώτατος ομιλώντας προς το εκκλησίασμα ανέπτυξε πλούσιον Θεολογικόν και ποιμαντικόν λόγον. Εστάθη ιδιαιτέρως εις την αξία της ευεργεσίας της Κυρίας Θεοτόκου και των Αγίων, επισημαίνοντας δε την μεγάλη ευεργεσία του τιμωμένου Αγίου Χαραλάμπους, ωφελώντας τα μέγιστα τους ακούοντας.
Εις το τέλος επήνεσε τους Ιερείς και τους ενορίτας δια την μέχρι τούδε προσφορά των εις την ανοικοδόμηση του περικαλεστάτου Ναού του Αγίου Αντωνίου και ευχήθη εις όλους έτη πολλά και ευλογημένα!
Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό.















































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...