Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ: "ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΧΤΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ, ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ..."

Στο 2ο Γενικό Λύκειο Πατρών μετέβη την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, κατόπιν προσκλήσεως της Διευθύντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων, προκειμένου να ευλογήσει την Βασιλόπιτα του Σχολείου.
Ο Θεοφιλέστατος τέλεσε την Ακολουθία της Βασιλόπιτας, μετά το πέρας της οποίας ομίλησε με θερμούς πατρικούς λόγους στους νέους και στις νέες του σχολείου. Στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην αξία του σχολείου στη ζωή ενός μαθητή και τόνισε πως η μόρφωση είναι δύναμη για την εξέλιξη του ανθρώπου. Σε άλλο σημείο της προσλαλιάς του υπογράμμισε πως οι νέοι είναι το μέλλον αυτής της ευλογημένης χώρας, στο οποίο θα πρέπει να δημιουργήσουν ωραιότερες συνθήκες, χτίζοντάς το πάνω στους τρεις θεμέλιους λίθους: της Πίστης, της Γλώσσας και της Ιστορίας. Τέλος, ευχαρίστησε όλους για την αγάπη τους προς το πρόσωπό του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα χρόνια που ως Καθηγητής του σχολείου δίδασκε το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά και στους συνεχείς και εποικοδομητικούς διαλόγους του με τους μαθητές (να σημειωθεί πως ο Θεοφιλέστατος, ως Αρχιμανδρίτης, υπηρέτησε ως Καθηγητής Θεολογίας στο εν λόγω σχολείο). 
Από την πλευρά του Σχολείου η Διευθύντρια κ. Ελισάβετ Χαραλαμπίδη ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στο Σχολείο, αλλά και για την αγάπη και την πνευματική στήριξη που παρέχει σε διδάσκοντες και διδασκομένους όλα αυτά τα χρόνια.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...