Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Προσκυνηματική εκδρομή του κατηχητικού σχολείου και της ομάδος ''εσπερινών ελπίδων'' Αγίου Νικολάου Αλυκών, στους Νομούς Φωκίδος και Βοιωτίας

27 Φεβρουαρίου 2016
Το Σάββατο 27 φεβρουαρίου ο πατήρ Γεράσιμος Δημητρόπουλος μαζί με 54 προσκυνητές ξεκίνησαν για ένα προσκύνημα προς τους νομούς Φωκίδος και Βοιωτίας. Αρχικά κατευθύνθηκαν προς την Ιερά μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Δεσφίνας. 

Στην συνέχεια περάσανε από το ιστορικό και μαρτυρικό χωριό Δίστομο. Δέος και συγκίνηση προκάλεσε στους επισκέπτες η αναφορά του πατρός Γερασίμου στα γεγονότα της σφαγής του Διστόμου, όπου λίγο μετά όλοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο. 

Έπειτα επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Οσίου Λουκά Βοιωτίας όπου προσκύνησαν το σκήνωμα του Οσίου Λουκά του εν Στειρίω και έλαβαν μεγάλη ευλογία. Η Μονή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το φυσικό τοπίο δεν έχει αλλοιωθεί από οικιστική ή άλλη δραστηριότητα και διατηρεί την αυθεντικότητά του. Το Καθολικό, που χτίστηκε για να στεγάσει τα λείψανα του οσίου, ανήκει στον αρχιτεκτονικό τύπο του σταυροειδούς οκταγωνικού ναού, στον οποίο ο τρούλος (διαμέτρου περίπου 9 μ.) στηρίζεται σε οκτώ πεσσούς και περιέχει τα πιο καλοδιατηρημένα σύνολα ψηφιδωτών. 

Το μεσημέρι οι επισκέπτες γευμάτισαν στην όμορφη Αράχωβα, στην οποία περπατώντας θαύμασαν τα υπέροχα τοπία.

Το απόγευμα φιλοξενήθηκαν στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παρνασσίδος. Ένα μοναστήρι με μεγάλη ιστορία και συμμετοχή στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Στο περίβολο του, αξιοθαύμαστης φυσικής ομορφιάς, έβγαλαν υπέροχες φωτογραφίες. 

Η μικρή απόδραση από την καθημερινότητα έκλεισε με μία μικρή στάση στην Ιτέα.  


Κατά τη διάρκεια της εκδρομής μέσα στο λεωφορείο, όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν πολλές εκπλήξεις, τραγούδησαν, έπαιξαν, διαγωνίσθηκαν, γεύτηκαν γλυκίσματα κ.α.

  Φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Μπούσια
                         Αλίκη Μπιτούνη
                         Σπυριδούλα Κρουστούρη
                         Ευσταθία Κρουστούρη
                         Μαρία Μπιτούνη 
                         Θεοδώρα Μπιτούνη   
 

 


 
 

 
















  


 



 



 



 
 
 

 




 


 



 






 




















































 























































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...