Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Ένας ακόμη Iεραπόστολος από την Ι.Μ. Πατρών, ο π. ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΣΑΦΟΣ

Με αισθήματα χαρμολύπης η εφημερίδα «Ο ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ» σας πληροφορεί ότι ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και πνευματικός υπεύθυνος της Χριστιανικής Εστίας Πατρών Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Τσάφος, μετακινείται για ένα διάστημα στο ιεραποστολικό κέντρο που εδρεύει στην Κανάγκα του Κογκό.

Η χαρά μας απορρέει από το γεγονός ότι ο προστάτης και έφορος της πόλεως και της Μητροπόλεώς μας Πρωτόκλητος μαθητής Απόστολος Ανδρέας ενέπνευσε άλλη μια ιεραποστολική κλήση.


Μετά τον αείμνηστο π. Χαρίτωνα, τον π. Ιωνά που εργάζεται στην Ταϊβάν και τον π. Θεοδόσιο που δραστηριοποιείται στην Κινσάσα του Κογκό τιμάται με την κλήση αυτή, τώρα, ο σεβαστός μας π. Σωτήριος Τσάφος, γιατί καλείται να μοιρασθεί τον πλούτο του Ευαγγελίου με συνανθρώπους μας, που στερούνται το φως της αλήθειας και έχουν το δικαίωμα να ζήσουν με την αληθινή πίστη, γνώση και αγάπη.

Η λύπη μας γεννάται από την κοινή διαπίστωση ότι απ΄ όλους μας θα λείψει ο ζωντανός και παραστατικός του λόγος στη Χριστιανική Εστία Πατρών και τους Ιερούς Ναούς, η δημιουργική και εμπνευσμένη δράση του για τις ιερατικές κλήσεις, για την ανακαίνιση και αναζωογόνηση των κατασκηνώσεων, για την μετάνοια και επιστροφή του έθνους στο Θεό.

Ολόθερμη είναι η ευχή μας ώστε ο εκλεκτός και σεβάσμιος κληρικός μας π. Σωτήριο, με τα χαρίσματα που έχει, να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της ιεραποστολής, να ενισχύσει και να αυξήσει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Κανάγκα, αφ΄ ενός μεν συνεχίζοντας το έργο του π. Χρυσοστόμου Παπασαραντόπουλου που θεμελίωσε εκεί την ιεραποστολή και του π. Χαρίτωνος που αύξησε κατά χιλιάδες το ποίμνιο των Ορθοδόξων, αφ΄ ετέρου δε συνεργαζόμενος με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιο που απλώνει το μήνυμα του Ευαγγελίου σε ευρύτερες περιοχές της αχανούς χώρας του Κογκό.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον π. Σωτήριο ότι πάντοτε μας δίδασκε αλλά τώρα μας διδάσκει έμπρακτα τι σημαίνει αυταπάρνηση, να αποδέχεται δηλ. την κλήση και να μεταβαίνει σε τέτοια ηλικία και τέτοιο βάρος έργου στους ώμους του για ιεραποστολή στην Μαύρη Ήπειρο.
Τον συνοδεύουν οι προσευχές όλων μας να έχει υγεία κραταιά και πάμπολλους καρπούς στη νέα φάση της ζωής του με τη Χάρη του Θεού, την ευλογία του Αγίου Ανδρέου, την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, τη συμπαράσταση της Αδελφότης «Ο ΣΩΤΗΡ», της οποίας είναι μέλος και του Συλλόγου «ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ» που έχει χαρακτηρισθεί «Ο ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» για τις αναρίθμητες δωρεές του προς όλα τα κλιμάκια της ιεραποστολής και κυρίως προς το κλιμάκιο της Κανάγκα.
«Ο ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...