Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Ερυθρός Σταυρός:119 περιστατικά μέθης - Αρκετά και τα ορθοπεδικά ατυχήματα στο τριήμερο του Καρναβαλιού

Ερυθρός Σταυρός:119 περιστατικά μέθης - Αρκετά και τα ορθοπεδικά ατυχήματα στο τριήμερο του Καρναβαλιού Αντιμετώπισε 307 περιστατικάΤριακόσια εφτά περιστατικά αντιμετώπισε ο Ερυθρός Σταυρός το τελευταίο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού. Από αυτά τα 119 αφορούσαν μέθη. Όπως αναφέρεται από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν είχαν ως εξής:
Μέθη 119
Παθολογικά 21
Ορθοπεδικά 45
Οφθαλμολογικά 19
Εκδορές 29
Θλαστικά Τραύματα 25
Ρινορραγίες 4
Αναπνευστικά 19
Εγκαύματα 25
Καρδιολογικά 1
"Από τα τριακόσια εφτά (307) ανωτέρω έκτακτα περιστατικά, τριάντα (30) χρειάσθηκε να διακομιστούν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία με το ασθενοφόρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ τα υπόλοιπα αντιμετωπίστηκαν είτε στα σημεία που συνέβησαν, είτε στον Υγειονομικό Σταθμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο άνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου, συμβάλλοντας στην αποφόρτιση του Συστήματος Υγείας.
Τέλος, ένα μικρό παιδί έχασε τους γονείς του και κατέφυγε σε ομάδα Σαμαρειτών. Οι οποίοι το μετέφεραν στο κέντρο επιχειρήσεων όπου παρέμεινε προστατευμένο μέχρι τον εντοπισμό των γονιών του και την παράδοση του σε αυτούς.
Για την υγειονομική και διασωστική κάλυψη των δύο τελευταίων παρελάσεων και της τελετής λήξης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κινητοποίησε φέτος δύναμη 140 Εθελοντών ανά ημέρα, καλύπτοντας όλο το μήκος των παρελάσεων και τα σημεία συγκέντρωσης των καρναβαλιστών και των θεατών.
Στο άνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, οργανώθηκε και λειτούργησε όπως κάθε χρόνο, Υγειονομικός Σταθμός στελεχωμένος από Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες με ειδικότητες Ιατρών και Νοσηλευτών καθώς και Ειδικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Τηλεπικοινωνιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στην ετοιμότητα των εθελοντών και την υλοποίηση του σχεδιασμού αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών, κρίσιμο καρδιολογικό περιστατικό αντιμετωπίστηκε από τους Διασώστες και του Γιατρούς μας στο άνω μέρος της πλατειάς Γεωργίου, το οποίο κατέστη δυνατό να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας με το ασθενοφόρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε λιγότερο από δύο λεπτά της ώρας στο νοσοκομείο.
Ευχαριστούμε το κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την διάθεση των τεσσάρων μοτοσικλετιστών της Ομάδας Δίας, οι οποίοι συνόδευσαν το ασθενοφόρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατά την μεταφορά του ανωτέρου περιστατικού.
Επίσης ένα μεγάλο “ευχαριστώ” απευθύνει η Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, Ανδριάνα Φιλοπούλου, στους ακούραστους Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες, που με άφθαστο επαγγελματισμό προσέφεραν τις υπηρεσίες τους!".

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/431337

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...