Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Χειροτονία μοναχού Ιωσήφ

'' Εορτή Αγίου Δημητρίου - Χειροτονία μοναχού Ιωσήφ ''

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε ο τριήμερος εορτασμός του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Νέστορος στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πατρών. Πλήθος κόσμου κατέφθανε συνεχώς απο όλες τις γωνιές της Πάτρας. 
Το απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π.Αμβροσίου Γκουρβέλου ενώ το βράδυ μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνια. 
Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου κατά την διάρκεια της οποίας προέβη σε Χειροτονία Διακόνου του μοναχού της Ιεράς Μονής Ομπλού Ιωσήφ. 
Στο λόγο που έβγαλε ο νέος Διάκονος Ιωσήφ ευχαρίστησε αρχικά τον Πανάγαθο Θεό που τον αξίωσε να λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης και μετά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, την μοναστική αδελφότητα της Ιεράς Μονής του Ομπλού,τους γονείς, τα αδέλφια, τους γνωστούς, τους φίλους και τέλος τον περιούσιο λαό που ευρίσκετο στην Θεία Μυσταγωγία ταύτη. Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στον νέο Διάκονο και τους παρευρισκομένους κληρικούς για το μυστήριο της Ιερωσύνης και οτι όλοι οι κληρικοί πρέπει να έχουν υπερβάλλοντα ζήλο μέσα τους. 
Ας σημειωθεί ότι ο π. Ιωσήφ Μήλιας είναι πτυχιούχος της Θεολογικής σχολής ,  και μάλιστα εισήχθη  στην Θεολογική Σχολή πρώτος απο όλη την Ελλάδα, είναι γνώστης  της Βυζαντινής μουσικής και επι σειρά ετών ήτο κατηχήτης στις νεανικές ομάδες  της Ενορίας Παναγίας Αλεξιώτισσας στην οποία μεγάλωσε εκεί έως ότου εισέλθει στο Μοναστήρι του Ομπλού. Πάνω απ' όλα είναι γόνος λαμπρής οικογένειας με καλούς γονείς και καλά αδέρφια, που απο την πρώτη στιγμή που απεφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να εισέλθει στην τάξη των μοναχών, ήταν ένα στήριγμα γι' αυτόν. 
Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε εσπερινός, Ιερά Παράκλησις στον Άγιο Δημήτριο και Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος ανά τις οδούς της Ενορίας ταύτης. 
Τέλος ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί της εορτής του Αγίου Νέστορος σήμερα το πρωί 27 Οκτωβρίου.

Άγιε του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών.

Αδελφέ Ιωσήφ της Ιεράς Μονής Ομπλού να ζήσεις και να είσαι πάντα Άξιος στο λειτούργημα σου.





πηγη: blog Πίστη και Ορθοδοξία
http://mixaliszaf.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...