Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

"Ράδιο αρβύλα" Πόσο ανόητοι μπορεί να είναι;

«Κύριε» Κανατάκι του ράδιο αρβύλα και εσείς «κύριοι» που πλαισιώνετε τον προαναφερθέντα «κύριο» θα ήθελα να σας θέσω κάποια ερωτήματα.
Ποιοι είστε «κύριοι» που νομίζετε ότι μπορείτε καθημερινά να εμπαίζετε τα θρησκευτικά μας πιστεύω;
Ποιοι νομίζετε ότι γελάνε με τις καθημερινές σας αηδίες που λέτε;
Ποιος νομίζετε ότι σας δίνει σημασία σε όλα αυτά τα χαζά πράγματα που λέτε;
Μήπως ήρθε η ώρα να σοβαρευτείτε λίγο και να ασχολείστε μόνο με τα χαζά θέματα που προβάλετε και να αφήσετε έξω την εκκλησία από τα στόματα σας.
Μήπως νομίζετε ότι είστε πάνω και από την Εκκλησία μας;
Μήπως είστε οι Θεοί και ἐχετε την απαίτηση να σας προσκυνήσουμε;
Έχετε πιστεύω; Αν ναι, πείτε μου σας παρακαλώ σε τι πιστεύετε εσείς για να το διακωμωδήσουμε και να δούμε μετά τα συναισθήματά σας.
Είναι προφανές ότι δεν έχετε ....
...φόβο Θεού. Είναι εύκολο και άνανδρο να τα βάζετε με εικόνες ψαλμούς καντήλια και την εκκλησία μας γενικότερα. Αν μπορείτε και έχετε τα κότσια, πείτε κάτι για τον πάπα το Βατικανό, τον βούδα τους μουσουλμάνους, τους καθολικούς κ.α. θρησκείες. Τι φοβάστε «κύριοι» και δεν ασχολείστε με τις παραπάνω θρησκείες;
Μήπως γνωρίζετε και εσείς ότι είναι ψεύτικες και δεν αξίζει να ασχολείστε μαζί τους διότι δεν πουλάνε;
Μήπως κατά κάποιο τρόπο γνωρίζετε ότι η εκκλησία μας, είναι η μόνη αληθινή και ορθόδοξη που αξίζει κατά την γνώμη σας να την πολεμάτε; Αυτό πουλάει;
Δικαίωμα σας να είστε άθεοι. Δεν σας αναγκάζει κανένας να ακολουθήσετε την Ορθοδοξία μας. Αφήστε μας όμως ήσυχους να πιστεύουμε αυτό που νομίζουμε εμείς σωστό και όχι αυτό που θεωρείτε εσείς καλό για τον Ελληνικό λαό. Το μυαλό σας δεν είναι σε θέση ακόμα για να μας καθοδηγήσει. Θα μεγαλώσετε λίγο ακόμα και θα λογικευτείτε.
Η εκκλησία μας πολεμάται πάνω από 2000 χρόνια από κάτι  «ανθρώπους» σαν εσάς. Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι συνεχίζει να παραμένει ακλόνητη και δυνατή;

Για σκεφτείτε...


Με σεβασμό στην "λατρεία" σας
Χρήστος Δημητρόπουλος  

19 σχόλια :

  1. ετυχε να διαβασω κατα λαθος αυτο το αρθρο.. και πραγματικα μου ειχα καιρο να εκπλαγω με το ποσο μη σκεπτομενα μυαλο υπαρχουν.... δε θα σε κρινω φιλε μου... απλα ευχομαι μια μερα να ξεφυγεις απο αυτη τη νοοτροπια "προβατισμου" μου διακατεχει χιλιαδες συμπολιτες μας... κι αν η πιστη σου κλονιζεται απο τη σατιρα στο προσωπο καποιον εκπροσωπων αυτου που πιστευεις τοτε ψαξτο καλυτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΑΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

      Διαγραφή
    2. Να φανταστω οτι ψηφιζεις ΛΑΟΣ.?

      Διαγραφή
  2. etsi akrivws... den exw na prosthesw tpt... me kalypse plhrws

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ανορθογραφε φιλε μου, ξερεις τι σημαινει σατιρα;;; τι σημαινει να ειναι καποιος ευγενικος και τι ειναι η αισθηση του χιουμορ;;; ναι ωραια ειναι να σατιριζουμε αλλα οχι να εμπαιζουμε...Μιλας για προβατισμο αλλα και εσυ και οι κυριοι Αρβυλες πασχουν απο κατσικισμο. Ειμαστε ανθρωποι και υπαρχουν ορια....δεν ειμαστε ζωα.Και στη σατιρα λοιπον πρεπει να υπαρχουν ορια. Για πες μου γιατι να σατιριζεται μονο ο Χριστιανισμος, γιατι οι Αρβυλες δεν σατιριζουν τον αθεισμο;τον μουσουλμανισμο;αλλες Θρησκειες; Γιατι εκει δεν «τους παιρνει να κανουν τους μαγκες». Εμενα προσωπικα μου αρεσει η εκπομπη οταν δεν ξεπερναει τα ορια...Υπαρχουν Ορια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε Χρηστο γιατι απαντας σε τέτοιου είδους σχόλια; Το ον αυτο που γραφει θα μας κανει να ξεχάσουμε σε λιγο πως γραφονται ακόμα και τα πιο βασικά ελληνικά!Ουτε σύντακτικό δε γνωρίζει. Πολύ ωραίο άρθρο και μάλιστα το είδα και το διαβασα, και άρα όχι κατα λάθος,γιατί ένα καλα σκεπτόμενο όν πρώτα βλέπει και μετά διαβάζει...Αλλά τί λεω τέτοια όντα ανορθόγραφα και ανίδεα και ανιστόριτα μας κυβερνούν.Χαχα μήπως είσαι ο Γιωργάκης ή ο Λουκάς; Θ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ?ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ ΚΑΚΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΠΛΑΚΑ.ΕΙΔΙΚΑ Ο ΚΑΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΤΕΚΝΟ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΤΟΥ 80 ΚΑΙ 90 ΕΠΟΧΩΝ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΒΑΛΕ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΝΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΟΗΤΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΤΕΜΟΝΤΕ.ΕΓΩ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΕΦΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΣΤΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου. Το Θέμα δεν είναι αν τους δίνουμε σημασία. Νομίζω πως κανένας δεν τους δίνει σημασία. Υποτίθεται ότι αυτοί οι «κύριοι» κάνουν σάτιρα. Αλλά αυτό μόνο σάτιρα δεν είναι. Πιάνουν στο βρώμικο στόμα τους τα Θεία και Ορθόδοξα πιστεύω μας. Επιτέλους το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο πρέπει να πάρει Θέση και να μας απαλλάξει από τέτοιου είδους ανθρωπάκια!

      Διαγραφή
  6. Ας τα πάρουμε ενα ενα.... 1ον: οχι φιλε μου δε ψηφιζω πασοκ. Μαλιστα "ριχνω" ακυρο. Και ξερεις γιατι? γιατι απλά δε με πειθει κανεις. Εσυ ψηφισε λοιπον ΛΑΟΣ μονο και μονο επειδη το Ο σημαινει "ορθοδοξος". (αν και σ αυτην τη περιπτωση δεν αναφερεται αυτο το επιθετο στη θρησκεια)((πολυ πιθανον να μη το ξερεις)).. 2ον: Μπορει προσωπικα να μη πιστευω στο θεο. Παρ ολα αυτα σεβομαι ΑΠΟΛΥΤΑ το να πιστευει καποιος ΟΠΟΥ θελει.. αλλα για το δικο ΜΟΥ το μυαλο, ολοι οι παραπανω εχετε πεσει θυμα της ιδιας σας λογικης... οποτε μπορειται να απαντήσετε οπως θελετε, δε με ενδιαφερει... μακαρι να κανω λαθος, αλλα ειμαι πολυ πιο κοντα στην αληθεια... καλα να περνατε...(και προσοχη, ειναι παρασκευη..δεν πιστευω να εφαγε κανεις κρεας?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας τα παρουμε και εμεις ενα ενα...Δεν σε ρωτησαμε τι ψηφιζεις, δεν μας αφορα ουτε μας ενδιαφερει καθολου! Δευτερον δεν ψηφιζουμε ΛΑΟΣ και ουτε σε αφορα οσο κι αν σου κολλησε εσενα (αρχιζω να πιστευω οτι εισαι κρυφοΛΑΟΣ).Τριτον πιστευε οπου θελεις, δικαιωμα σου (δεν μας αφορα επισης),ειναι ομως υποχρεωση σου να σεβεσαι, οπως αναφερεις κ εσυ... Και εμεις σεβομαστε την αθεΐα σου..αν και για το δικο Μου μυαλο εχεις πεσει σε μια μαυρη τρυπα....μακαρι να βγεις(και προσοχη αυτην την εβδομαδα ηταν απολυτη και τρωμε καθε μερα κρεας ....εχω φαει τρια σουβλακια με μπολικο κρεμμυδι και πατατες..)
    ευχομαι να εισαι καλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα απαντησω για τελευταια φορα.. Και θα το χωρισω σε 2 μερη.. Το πρωτο ειναι η πιστη. Θεορω οτι ειναι θεμα προσωπικης αναζητησης και ειναι σεβαστο καθε πιστευω. Παει αυτο.. Απο κει και περα ειναι η εκκλησια.. (αν δε μπορει καποιος να διαχωρισει αυτα τα 2 ας μη συνεχιζει να διαβαζει το σχολιο μου).. 1ον: καπου αναφερεται οτι η θρησκεια ειναι δυνατη και κρατησε 2000 χρονια... και μετα καπου αναφερεται οτι ειμαι κ ανιστοριτος... Μαθετε λοιπον οτι στα 2000 χρονια αυτα τα περισσοτερα λιτρα αιμματος εχουν χυθει στο ονομα της Εκκλησιας. Η περιουσια του Βατικανου φτανει να καλυψει το προβλημα του υποσιτισμου του πλανητη εισ την τριτη... Ιερεις ζητουν χρημματα για τελεση μυστηριων....( ακομα και για το ποσοι πολυελαιοι θα ειναι αναμενοι την ωρα του γαμου)... Και πραγματικα κανεις δε θα καει στη κολαση αν ντυθει τα καρναβαλια... αντιο σας... (και μη τολμησει να μου πει καποιος για τα καλα που εχει κανει η εκκλησια... τα δεχομαι και τα συγχερω... απλα η ζυγαρια εχει τεραστια διαφορα..!!!!) και παλι αντιο σας... συγνωμη αν ενοχλησα... διατυπωσα τις αποψεις μου.

      Διαγραφή
  8. παμε παλι...οταν λες «καπου αναφερεται» τι εννοεις ακριβως; σε ποιο προσωπο μιλας αραγε.... γ' ενικο η β' πληθυντικο; στην δευτερη περιπτωση γραφεται "αναφερετε" αν εννοεις εμας....παμε και παλι...πιστη και εκκλησια ειτε θες ειτε οχι ειναι αλληλενδετα...παμε ακομα πιο περα...τι σχεση εχει η δικη μας εκκλησια με τον παπα και την εκκλησια του; Τι μας ενδιαφερει τι κανει ο Παπας με την περιουσια του;Ειναι καθολικοι ενω εμεις Ορθοδοξοι...Ο παπας και γενικα οι δυτικοι εχουν κανει ασχημα πραγματα και χειροτερα...Και ποιος ιερεας αραγε σου ζητησε λεφτα την ωρα του γαμου; μμμ βεβαια οι νεονυμφοι και οι κουμπαροι εχουν λεφτα για να κανουν πανακριβα τραπεζια, πανακριβους στολισμους και με ακριβα ρουχα αλλα δεν εχουν να δωσουν 20 ευρω στην εκκλησια, για την εκκλησια και για τον ψαλτη ή νεοκορο που πληρωνονται απο την εκκλησια για να ψαλλουν και καθαρισουν(προσεξε δεν ειπα για τον Ιερεα καθοτι πληρωνεται απο το κρατος,). Επισης τα καλα που εχει κανει(και καθημερινα κανει η εκκλησια) ειναι παμπολα και ουτε που τα φανταζεσαι, και κανενας δεν θα μας τα πει αφου δεν "πουλανε" οπως τα σκανδαλα...αστο γι αυτο δεν δεχομαι κουβεντα φιλε...Αναρωτιεμαι αν σου εχει μιλησει κανεις για την κολαση αφου εχεις ακομα αυτην την λανθασμενη και τελειως ανοητη εντυπωση οτι η κολαση ειναι καζανια και φωτιες...
    δεν ξερω αν εισαι ανιστοριτος, μαλλον ανορθογραφος θα ελεγα και καλα κανεις και λες τις αποψεις σου...
    απλα μια συμβουλη η εκκλησια δεν ειναι οι παπαδες, φιλε, η εκκλησια ειμαστε εμεις...ασε τι λενε γι αυτους γιατι δεν ειναι ολοι καλοι και αξιοι και ειναι γεγονος...αλλα δεν μπορεις να κρινεις εκ των ολιγων. Ελπιζω να ναι πραγματι η τελευταια φορα που κανεις σχολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήθελα να απαντήσω πιο πάνω αλλα με πρόλαβε η Δαμιανή. Με κάλυψε και με το παραπάνω. Αρκετα δώσαμε βήμα σε ανώνυμα σχόλια. Να πάρουμε θέση δεν λέω αλλά αφου μιλάμε για τόσο σοβαρά θέματα καλό είναι να μιλάμε επώνυμα και ορθοδοξα! Αύριο Κυριακή του Ασώτου Υιού. Όπως επέστρεψε και ο Άσωτος ας ελπίζουμε πως σύντομα θα επιστρέψουν πολλοί όμοιοι του! Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν ανοίξετε τις εκκλησίες για να κοιμούνται οι άστεγοι το συζητάμε ξανά. Κάποτε βρε σηκώνατε λάβαρα και άρματα ! Τώρα τι κάνετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κακομοίρη Ανόητε και ανώνυμε τώρα και πάντα έχουμε ανοικτές τις εκκλησίες για να κοιμούνται οι άστεγοι και να συτίζονται! Που ζείς; Απο που ενημερώνεσε και δεν ξέρεις το έργο της εκκλησίας; Δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Έχεις πλήρη άγνοια και μίσος για την εκκλησία μας. Και εσύ Άσωτος;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αναρωτιεμαι γιατι καθομαι να σου απαντησω και αυτην τη φορα ...αλλα τελος παντων... Λες για την εκκλησια οτι δεν φροντιζει για τους αστεγους, πραγματι δεν φροντιζει μονο για τους αστεγους αλλα και για τους πενητες, ενδεεις και καθε φτωχο και ταλαιπωρημένο ανθρωπο. Εσυ θα εκανες ποτε το ίδιο; Θα ανοιγες το σπιτι σου σε εναν αρρωστο, φτωχο; (ηταν ρητορικη ερωτηση, εννοειται πως η απαντηση ειναι οχι) Τελικα εισαι ανιστοριτος και δεν παρακολουθεις τι γινεται και τι κανει η εκκλησια (συσσιτια φαρμακα, και ναι ακομα και λαβαρα σηκωνει εναντια στις καινουργιες ταυτοτητες και στν καρτα πολιτη αλλα και για πολλα αλλα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...