Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Έλληνες προσκυνητές στην Κιουτάχεια


Τι είπε σχετικά ο Μητροπολίτης Προύσσης κ. Ελπιδοφόρος

Αναφερόμενη προ ημερών η εφημερίς «Σαμπάχ» της Κων/πόλεως, στην επικείμενη επίσκεψη πολυμελούς ομίλου προσκυνητών εξ Ελλάδος, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Προύσσης κ. Ελπιδοφόρο στην Κιουτάχεια, είχε δημοσιεύσει ότι οι καμπάνες θα ηχήσουν και πάλι για την λειτουργία στον εκεί Ιερό Ναό του αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος σημειωτέον παραμένει εγκαταλειμμένος εδώ και 89 χρόνια.
Η επίσκεψη έγινε πράγματι. 130 περίπου επισκέπτες από την Ξάνθη καθώς και άλλες πόλεις της Ελλάδος, με κοινό χαρακτηριστικό τους ως τόπο καταγωγής τους την Κιουτάχεια, έφθασαν στην γενέτειρα των προγόνων τους, δυστυχώς όμως δεν κατέστη δυνατόν να λειτουργηθούν όχι στην εκκλησία, αλλά ούτε και στα ερείπιά της προς αποφυγή επεισοδίων από οπαδούς του Κόμματος Εθνικής Κίνησης του κ. Μπαχτσέλ, ως εδήλωσαν οι επίσημες αρχές.
Τελικά οι προσκυνητές αρκέσθηκαν σε μια επίσκεψη στον αυλόγυρο, κατά την οποία ο Μητροπολίτης Προύσσης κ. Ελπιδοφόρος, έψαλλε τρισάγιο στη μνήμη των εκλιπόντων ομογενών κατοίκων της Κιουτάχειας και άναψαν τα κεριά τους στον κήπο της Εκκλησίας η οποία ανήκει σήμερα στην Ερυθρά Ημισέληνο.
Την Κυριακή εξ άλλου η λειτουργία τελέσθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Χίλτον, όπου είχαν καταλύσει οι εκδρομείς.

Σε σχετική του δήλωση ο Μητροπολίτης Ελπιδοφόρος, τόνισε ότι ανάλογα προσκυνήματα θα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, κάλεσε δε τους κατοίκους της πόλεως να επισκεφθούν την Ελλάδα για να γνωρίσουν τους τόπους που εγκαταστάθηκαν οι άλλοτε συμπολίτες τους, δεν παρέλειψε δε να αναφέρει ότι η κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο ναός, δεν ανταποκρίνεται στα πράγματι φιλόξενα αισθήματα του λαού της Κιουταχείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...