Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Πρώτη Πανήγυρις του υπό ανέγερσιν νέου Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών


 Πριν από περίπου δεκαέξι χρόνια, στην περιοχή Κρύα Ιτεών της πόλεως των Πατρών, ξεκίνησε μια ιερή προσπάθεια: Ανέγερση Ιερού Ναού εις τιμήν και μνήμην δύο μεγάλων Αγίων της Εκκλησίας μας: του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους και του Οσίου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου, με σκοπό να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
Το έργο αυτό ξεκίνησε με πολλές προσπάθειες και αγώνα από τους τότε υπευθύνους, αλλά έμεινε στη μέση λόγω ελλείψεως οικονομικών πόρων.
Ολοκληρώθηκε μόνο το ημιυπόγειο μέρος, το οποίο προοριζόταν για πνευματικό κέντρο και σήμερα έχει διαμορφωθεί σε Ναό, τιμώμενο επ' ονόματι του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού.
 Σε αυτό τον χώρο τελούνται οι Θείες Λειτουργίες, τα Ιερά Μυστήρια και οι υπόλοιπες προβλεπόμενες από την Εκκλησία μας Ακολουθίες.
Στον ίδιο χώρο, φιλοξενούνται και οι συγκεντρώσεις των μαθητών των Κατηχητικών Ομάδων της Ενορίας. Σε αυτόν το χώρο τα κατηχητόπουλα της Ενορίας παίζουν, σε αυτόν τραγουδούν, σε αυτόν ψυχαγωγούνται, σε αυτόν πραγματοποιούν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις. Πρόσφατα παρακολουθήσαμε μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.
Πριν από περίπου δύο μήνες το δραστήριο Εκκλησιαστικό συμβούλιο και η ακούραστη Ερανική επιτροπή της Ενορίας, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και την εποπτεία του προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Ιωάννου Δημητροπούλου, ξεκίνησαν την Ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου, άνωθεν του ημιυπογείου Ναού του Αγίου Χαραλάμπους, στα Κρύα Ιτεών.
Σε συνάντηση που είχαμε με τον π. Ιωάννη, μας δήλωσε χαρακτηριστικά: «… τα απαιτούμενα χρήματα για το έργο αυτό δεν υπάρχουν και στη δύσκολη αυτή εποχή, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν. Εμπνεόμαστε όμως και αντλούμε δύναμη από το παράδειγμα του σεπτού μας Ποιμενάρχου ο οποίος αγωνίζεται ακατάπαυστα. Λαμβάνουμε θάρρος όταν τον ακούμε να μας λέγει ότι ''τα μεγάλα έργα έγιναν στις πιο δύσκολες εποχές" και προχωρούμε. Προσβλέπουμε δε και ελπίζουμε, πρωτίστως στον εν Τριάδι  προσκυνούμενον Άγιον Θεόν, στις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων μας, στην δική σας προσευχή και στην οικονομική βοήθεια κάθε πιστού χριστιανού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ναός του Αγίου Αντωνίου δεν υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή του Νομού μας και από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω πρέπει να είναι ο μοναδικός στην Πελοπόννησο.
Στις 17 Ιανουαρίου θα εορτάσει η περιοχή Κρύα Ιτεών για πρώτη φορά τον υπό ανέγερσιν νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου μετά πάσης εκκλησιαστικής και θρησκευτικής λαμπρότητος. Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής:

Τετάρτη 16 Ἰανουαρίου
6:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός μετ’ ἀρτοκλασίας καί θείου κηρύγματος ὑπό τοῦ Πρωτοσυγκέλλου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πατρῶν Πανοσιολογιωτάτου Ἀρχιμανδρίτου π. Συμεών Χατζή, Καθηγουμένου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Γηροκομείου καί Ἀρχιερατικοῦ Ἐπιτρόπου Δήμου Πατρέων.

Πέμπτη 17 Ἰανουαρίου
7:00 π.μ. Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία, εἰς τήν ὁποίαν θά λειτουργήσει καί θά ὁμιλήσει ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος.

5:30 μ.μ. Ἑσπερινός καί Ἱερά Παράκλησις πρός τόν Μέγαν Ἀντώνιον. Τόν θεῖον λόγον θά κηρύξει ὁ Αἰδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Παναγιώτης Θωμᾶς προϊστάμενος τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Μαρίνης Πατρῶν.

Πως θα βρεις το Ναό:
1. Κατευθυνόμενος προς Πάτρα από την περιμετρική οδό, εισέρχεσαι από την είσοδο του Γλαύκου και κατευθύνεσαι προς την παραλία από τον παράλληλο δρόμο του ποταμού Γλαύκου. 100 Μέτρα πριν βγεις στον τελευταίο δρόμο (λεωφόρο Ακτή Δυμαίων), στρίβεις δεξιά, στην οδό ουρανού και αντικρίζεις το Ναό.
2. Από την Ακτή Δυμαίων, κοντά στο ύψος του νέου λιμανιού και στο ρεύμα προς Πάτρα, στρίβεις στο δρόμο Δημοκλέους όπου ακριβώς βρίσκεται η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Nissan. Προχωρείς όλο το δρόμο που οδηγεί στην οδό Αντιοχείας και στρίβεις δεξιά. Στα 70 μέτρα συναντάς την οδό Ύλου την οποία ανεβαίνοντας, θα αντικρίσεις αμέσως το Ναό.

επικοινωνία:
Τηλέφωνα 2610 340902, 6979630920, 6936581661 
e-mail:ioannisdim@hotmail.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...