Θεατρικό έργο που παρουσίασαν οι μαθητές
των Κατηχητικών ομάδων
του Ιερού Ναού Παναγίας Αλεξιωτίσσης
τον Μάρτιο του 2008
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.
ΔΙΑΝΟΜΗ: Δημητρόπουλος Θεμιστοκλής (π. Συμεών), Καρκασίνας Αθανάσιος (Λάμπρος μικρός), Γρίβα Δαμιανή (Νάσαινα), Γαρταγάνη Νίκη (Ελπίδα), Ζάβαλης Χαρίλαος (Τουρνατζήμπασης), Μπαλάσκας Χρήστος (Κατής), Αρμένης Ευστάθιος (Τσαούσης-Βαγγέλης), Κορμπάκης Παναγιώτης (Λάμπρος ώριμος), Τετράδης Ευστάθιος (Ματαπάς), Αττάρτ Διονύσιος (Τρανόπουλος), Αττάρτ Βασιλική (Αηδονοπούλου-Δέσπω), Νάτσκος Δημήτριος (Νικήτας), Κουτσιουμπός Κων/νος (Μήτρος-παιδί), Κύργιος Νικόλαος (Θύμιος), Τσάγκος Ιωσήφ (Δήμος), Νικολόπουλος Βασίλειος (παιδί), Καΐσης Γεώργιος (παιδί), Καρκασίνας Χρήστος (παιδί), Χασάμπαλης Βασίλειος (παιδί)
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μήλιας Δημήτριος (Θεολόγος)
ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΘΕΑΤΡ. ΕΡΓΟΥ: Δημητρόπουλος Θεμιστοκλής (φοιτ. Κοιν.Θεολογίας)
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΑΦΗΓΗΣΗ: Μήλιας Δημήτριος (Θεολόγος)
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Αττάρτ Κωνσταντίνα
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Δημητρόπουλος π. Ιωάννης, Δημητροπούλου Γεωργία, Κατοστάρης Νικόλαος
ΣΚΗΝΙΚΑ: Δημητρόπουλος Θεμιστοκλής, Αττάρτ Διονύσιος, Δημητρόπουλος π. Ιωάννης, Μπαχράς π. Παναγιώτης, Γρίβα Δαμιανή
Στα χρόνια της σκλαβιάς
Ήπειρος 1628. Ο Λάμπρος παιδί 14 ετών γιος της Νάσαινας, παίρνει την απόφαση της φυγής για τα βουνά, προκειμένου να ξεφύγει απ’ το παιδομάζωμα, έχοντας όμως νωρίτερα πληροφορηθεί ότι ο πατέρας του ήταν ήρωας.
Σπαρακτικές σκηνές ξετυλίγονται στη πλατεία του χωριού, όπου ο αγάς Τουρνατζήμπασης, αρπάζει από τους ραγιάδες τα παιδιά τους για να τα στρατολογήσει στις τάξεις των γενίτσαρων.
Τα παιδιά συγκεντρώνονται στο σχολείο όπου ο δάσκαλος π. Συμεών τα καθησυχάζει απ΄ το φόβο τους και τα εμψυχώ-νει στο ότι η πατρίδα θα ελευθερωθεί από τα δεσμά της σκλαβιάς.
Ήπειρος 1640. Ο Λάμπρος μετά από πολλά χρόνια φυγής και δράσης για τη λευτεριά της πατρίδας, γυρίζει στο χωριό του και στον π. Συμεών πληγωμένος από τουρκικό βόλι, ζητώντας από το δάσκαλό του να μεταλάβει των αχράντων μυστηρίων.
Ο Χρήστος που υπογράφει στο τέλος των περισσοτέρων αναρτήσεων μας έχει τρελάνει με τα θέματά του. Παιδιά συγχαρητήρια τα θεατρικά σας έργα είναι φοβερά! Η πηγή θεμάτων που υπάρχει σε αυτό το ιστολόγιο είναι τουλάχιστον για μένα πηγή Ζωής!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαίρη Μιλιαρέση