Για τη ζύμη
2/3 της κούπας χλιαρό νερό
30 γραμμάρια νωπή μαγιά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
250 γραμμάρια ντομάτα κομμένη σε καρέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
¼ κούπας ζωμός λαχανικών
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την πίτσα
½ κούπας ελιές μαύρες αποπυρηνωμένες και κομμένες σε ροδέλες
½ κούπα ελιές πράσινες αποπυρηνωμένες και κομμένες σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
300 γραμμάρια υποκατάστατο κίτρινου τυριού νηστίσιμο (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής συνταγής
Για τη ζύμη
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό προσθέτοντας τη ζάχαρη και το αλάτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά και προσθέτουμε το αλεύρι, τη ρίγανη και μετά το λάδι.
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει απαλή και ελαστική.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Την απλώνουμε σε ένα ταψί το οποίο το έχουμε αλείψει με λάδι και το έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι.
Για τη σάλτσα
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε
τη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο στο ζωμό λαχανικών, τη
ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει.
Για την πίτσα
Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Απλώνουμε το υποκατάστατο τυριού και ακολούθως το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις ελιές.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 200 βαθμούς στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια :